Een Eclectic Chic interieur met mooie styling

Eclectic Chic interieur ideeën

Je wilt gaan voor een Eclectic Chic interieur. Waar zit het hem in, welke accessoires, kleuren en balans zoeken we hierin?

Je hebt het net rond met je makelaar. Die nieuwe villa is van jou! Of het nou je second home is aan de Costa Blanca of een heerlijk hutje op de Hollandse hei, jij wilt dat het jou heerlijke thuis wordt. Al een tijdje ben je bezig met hoe je wilt dat je nieuwe interieur eruit gaat zien en je oog blijft maar dwalen naar plaatjes met artistieke interieurs. Je houdt van kunst, van grote gebaren want.. jij durft!

Of misschien wil je jouw bestaande woning, hotel of restaurant wel een nieuwe Eclectic Chic look geven.

 

De elementen voor een Eclectic Chic interieur

De elementen die we kiezen zijn stijlvol, passen goed bij elkaar en hebben een eigenzinnige touch en luxe uitstraling. Voor een Eclectic Chic interieur gaan we voor items met een luxe uitstraling. Bijvoorbeeld doordat je kunt zien hoeveel werk erin zit of door de materialen. Misschien vinden we een prachtige tafel met ingelegd parelmoer voor je. Of een sprei met bijzondere stoffen voor over je bank.

Het hoeft niet allemaal te glimmen om dat een chique of luxe uitstraling te hebben. Toch zie je dat vaak; luxe? DUS goud en glimmend… Waar het om gaat voor mij in een interieur is dat je de liefde en passie ziet. Van de kunstenaar, de meubelmaker. Maar ook van jouw! Ik zie je interieur als een geliefde of mens; door er aandacht aan te geven gaat het bloeien.

Hieronder inspiratie voor een Eclectic Chic interieur.

Groots durven te denken

Bij een artistiek interieur gaan we grote statements maken. Zuilen met mooie beelden erop. Grote doeken aan de wand. Wandkleden in je trappenhuis. Dramatische boeketten bij je entree. Al deze elementen zullen de ruimte grandeur geven.

Een super size kunstwerk in je gang in plaats van een vleugel. Want wees nou eerlijk, ga jij echt in het trappenhuis piano spelen…? Nee. Dus hop, witte vleugel eruit, prachtig kunstwerk erin. Weg platte chique-heid, welkom artistieke touch!

Een Eclectic Chic interieur met bijzondere kunstobjecten
Ettore Sotsass

Een interieur in balans

Het lijkt alsof bij een artistiek interieur alles mag en kan. Een beetje van dit, een beetje van dat. Lekker gek.
Niets is minder waar. Ben ik streng? Ja.

Elk goed doordacht interieur heeft balans. We willen dat jouw woning (restaurant of hotel) meer is dan de som van mooie spullen. Door balans aan te brengen in je interieur onstaat eenheid. Maar let wel; eenheid betekent zeker niet saaiheid!

Met balans bedoel ik dat alle elementen zo met elkaar verbonden zijn dat ze samen een prachtig interieur vormen. Soms schreeuwt iets een beetje harder dan het andere, wat weer verzacht wordt door een uni kleur behang. Groot, klein, hard, zacht, kleuren herhalen in de juiste composities….

Ik zie mezelf als een schilder die de juiste tonen aanbrengt. Merken we dat een interieur bijvoorbeeld op een bepaald punt te zwaar wordt, door bijvoorbeeld te grootse gebaren, te veel dezelfde kleuren bij elkaar, dan heffen we dat op. Zo ontstaat er weer rust.

Jij gaat durven anders te zijn

Een artistiek en eigenzinnig interieur onderscheidt zich bij uitstek door lef. Door je net anders op te stellen, ontstaat er een interieur dat uniek is. Als jij dit met mij durft, gaan we  een verhaal vertellen met je interieur. JOUW verhaal.Of dat nou voor een privé woning is, een Boetiek Hotel of Michelin Ster restaurant.

Volg je hart en durf jezelf te zijn!

Een Eclectic Chic interieur met gouden cactus tafel
Coffee Table by Ginger and Jagger

 

Creativiteit

Wij zien mogelijkheden die anderen niet zien, of die jij niet ziet. Daar huur je ons voor in tenslotte. Wij zullen ook nooit jouw idee één op één uitvoeren. Je huurt een interieur designer in om op een next level te komen met je bedrijf of woning.

Zo kan het zijn dat wij materialen tegenkomen waarvan iedereen zegt dat het heel raar is om dat op een muur te doen, maar wij gaan het gewoon doen. Soms lukt iets, soms niet, maar  het brengt ons in elk geval weer verder. We love to experiment!

Een Eclectic Chic interieur met eigenzinnige elementen
Art by Marie José Gustave
Sheila Hicks Ford Foundation mural Photo Thom Ortiz

Kleur

Bij een chique interieur wordt er al vaak gedacht aan wat gedekte kleuren. Beige, greige, zilver, wittonen. WHY?! Ik krijg juist vaak te horen dat mijn interieurs toch zo chique zijn, ondanks alle kleur. En bij een Eclectic Chic Interieur mag het juíst!

Wij gebruiken bold statements, ook in kleur, zodat het jouw interieur een luxe touch geeft. We zorgen voor een spannend en uitgebalanceerd kleurenpallet.
In onderstaande blogs lees je meer over mijn visie op kleurgebruik in je interieur.

LEES MEER OVER KLEUR IN JOUW INTERIEUR

Kleurencombinaties voor een artistiek en luxe Eclectic Chic interieur design

Een kleurrijk warm interieur, 1 gouden tip

Felle kleuren in je interieur, zonder dat je knetter wordt

 Zonder stress de juiste kleuren voor je interieur kiezen

Luxe materialen

Voor een chique interieur gaan we op zoek naar bijzondere, luxe materialen. Mooie marmers, prachtige rijke stoffen, parelmoer, luxe houtsoorten, ingelegde tafelbladen. Je kunt dit verwerken in bijvoorbeeld je meubels of je muren.

Een Eclectic Chic interieur voor jouw woning, hotel of restaurant
Prachtige libelle van CRAVT
Een Eclectic Chic interieur met bijzondere meubels
Werk van Matthias Borowski Photo: Femke Rijerman.

 

Vintage items; yes!

Vintage meubels gaan jouw interieur die artistieke touch geven. Ze hebben hun sporen verdiend.

Wij hebben hier zo onze adresjes voor en zoeken net die gave retro fauteuil uit de jaren vijftig, laten hem opnieuw bekleden met een stof van nu en zo past hij naadloos in je nieuwe interieur. Happy you!

Een Eclectic Chic interieur met vintage meubels
Stoelen via www.1stdibs.com

It’s all in the details

Wij houden van mooie verzamelingen van spullen. We kijken naar wat jij al hebt verzameld aan bijzondere spullen vol herinneringen en maken samen met jou een mooie selectie. Een kindertekeningetje, een oude kam van oma, gecombineerd met kunstwerken en vullen het eventueel aan met gave andere vondsten van ons.

Een Eclectic Chic interieur met mooie styling
www.arielealasko.com.

Een Eclectic Chic Interieur

Door bijzondere combinaties te maken, ontstaat de eclectic en artistieke sfeer. Een modern beeld van een kunstenaar of een oud geweven tapijt uit Nepal. Mooie antieke kettingen in een compositie op modern behang.

Zoals in al mijn interieurs, pleit ik voor de eclectische aanpak, maar wel een die in complete balans en geen ratje-toe. Mijn interieurs staan voor kleur balans en uitdaging in je interieur. Maar ook een plek waar jij je prettig voelt, geinspireerd raakt en tot rust komt.

Waar jij jezelf mag zijn!

Wat ik van veel klanten hoor is; hoe maak ik er nu een geheel van? Hoe komt het nou dat de elementen an sich wel goed zijn, maar het maar geen geheel wordt? En waar vind ik al die mooie hebbedingen?! Het is de kunst van zien waar het hem in zit en vervolgens van keuzes maken.

Lees HIER over hoe ik te werk ga.