Een eigenzinnig interieur voor jouw identiteit

In deze tijd van moordende concurrentie is een eigenzinnig interieur waar jouw identiteit als hospitality bedrijf in naar voren komt van doorslaggevend belang. 

 

Want; run jij je bedrijf zoals je buurman? Zelfde menukaarten, zelfde tenues, zelfde alles? Nee! Nee! en nog eens nee!

Jij en je bedrijf zijn uniek en je wilt vooral op jezelf lijken, want je weet; zo spring ik eruit. Dit mag je ook met je interieur doen. Sterker nog, als je het niet doet, wordt je bedrijf niet een met je missie.  5 tips waar je op moet letten om je eigen interieurstijl te laten zien en niet op de rest te lijken.

1. trends volgen voor Een eigenzinnig interieur?

Tuurlijk ze zijn er; trends. Maar door daar elke keer in mee te waaien ben jij niet jezelf maar volg jij wat er voor je bepaalt wordt. Tip #1 is dus: volg geen trends. Ze zijn vaak saai en voorspelbaar en je creëert hetzelfde interieur als de rest.
B-O-R-I-N-G….  Je kunt natuurlijk prima dingen eruit pikken die je gewoon heel tof vindt. 

2. Een eigenzinnig kleurenpallet

Kleur is allesbepalend en heeft veel psychologische en onbewuste invloed op je gasten. Super belangrijk dus! Daarnaast bepalen kleuren de hele sfeer.

 

Bepaal dus je kleurenpallet. Juist met kleur ga jij je onderscheiden, want unieke kleurencombinaties leiden tot unieke interieurs.  

Vind je kleuren lastig of spannend? In deze post leer je hoe je de juist kleuren kiest.

3. Shoppen voor een bijzonder interieur

Voor een bijzonder interieur tellen de items die je interieur bijzonder maken. Die toffe stoelen, dat tapijt waarvan de kleuren terug komen in het behang of de vorm van bijzondere vazen die aansluiten bij een op unieke kast. Kortom alles wat er in je zaak staat draagt bij aan de sfeer, de stijl en daarmee de hele uitstraling van je bedrijf. Een eigenzinnig interieur begint dus bij je inkoop doen bij de juiste partijen.

Zoek aanbieders waar ze geen mainstream spullen verkopen. De standaard horeca leveranciers hebben soms prima spullen maar richt er niet je hele zaak mee in. Dat ga je zien. Vul het aan met mooie unieke items, prachtige decoratie, bijzondere armaturen voor een prachtig verlichtingsplan.

 

Wij zijn altijd ‘on the hunt’ voor die beste adresjes en hebben een giga bibliotheek waar je gebruik van kunt maken.  

4. Unieke items

Voor een eigenzinnig horeca interieur is het slim om unieke items te laten ontwerpen. Juist bij interieurs die kloppen van begin tot eind zie je het verschil. Een dessin dat terug komt in je gordijnen je vloerbedekking en zelfs in je servetten en je bedrijfskleding, hoe gaaf is dat! Maar ook kun je je ruimte zo optimaal benutten. 

 

5. Betrek een interieur professional bij je bedrijf

Weet je niet waar te beginnen, werk dan samen met professionals zoals een interieurontwerper, een meubelmaker voor je interieur.  Zo kun je alles op maat laten maken, met het materiaal dat jij prachtig vindt. Zij weten de weg naar alle leveranciers, maken de werktekeningen en zorgen dat het geplaatst word.

 

Juist voor zakelijke projecten als hotelinterieurs of restaurants is het op maat maken van meubels erg mooi. Wil jij gebruik maken van mijn netwerk van vakmensen om zo voor jou een eigenzinnig interieur te creëren? Dat kan!

terug naar je basis

Een eigenzinnig interieur hebben, begint met jezelf durven zijn. Dit betekent het los durven laten van trends en te kijken wat nu echt jouw interieur stijl is.  Kijk eens naar hoe jij je bedrijf runt. Zullen we daar op voort borduren en jouw interieur laten stralen zoals jij dat doet met je bedrijf?

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eclectische en artistieke interieurs met veel kleur voor hotels, restaurants en particulieren die zich willen onderscheiden. Vind je het fijn als ik een keer langs kom om te kijken wat ik voor jou kan doen? Hoe we jouw bedrijf op de kaart kunnen zetten zodat het helemaal bij gepast? Ik denk graag met je mee. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92