Hotel-interior-design

Felle kleuren in je interieur, zonder dat je knetter wordt

Felle kleuren in een interieur. Ik word er blij van! Er gaat dan een soort golf van geluk door mij heen. Vind je een interieur met een fel kleurenpallet spannend? Wel als je niet weet hoe je het aan moet pakken. Ik leer je hier hoe je felle kleuren toe kunt passen in een interieur, zonder dat je knetter wordt.

Ontwerp een interieur met felle kleuren stap 1

Zoek inspiratie. Ga voor alles met felle kleuren. En dit hoeven geen neons te zijn, hoor. Een harde blauw, zoals het blauw van Yves Klein, een prachtig diepe kleur paars, een mooie koraal.

Een makkelijke bron om te beginnen is natuurlijk Pinterest. Daar vind je een bom aan plaatjes. Maar denk erom, laat je niet afleiden door wat er ook allemaal te zien is, want dat gaat erg gemakkelijk op Pinterest. Hoe meer je focust, hoe beter je eind resultaat zal zijn. Verzamel in dit stadium nog alles wat je aandacht trekt, doe dit lekker intuïtief.

Of; laat je inspireren door bijvoorbeeld een schilderij dat je mooi vindt of een boeket met prachtige kleurencombinaties.

Ontwerp een interieur met felle kleuren stap 2

Selecteer je inspiratiebeelden. Bekijk welk plaatje of plaatjes jou het meest aantrekt. Bekijk welke felle kleuren hier toegepast worden. Zoek de hoofdkleuren en de steunkleuren. Vaak ontstaat er vanzelf een patroon in de plaatjes die je verzamelt. De rode draad wordt het beginpunt van je nieuwe felle kleurenpallet voor je ruimte.

Ontwerp een interieur met felle kleuren stap 3

Gebruik een kleurenwaaier, bijvoorbeeld een RAL kleurenwaaier of kleuren strookjes van de bouwmarkt om de kleuren te selecteren van je favo plaatje.

Ontwerp een interieur met felle kleuren stap 4

Uit al die kleuren ga je nu je hoofdkleur(en) en je steunkleuren kiezen. Ik hoor je; “Oh man, lastig!!” En dat is het ook best wel als je het niet dagelijks doet. Dit stukje kun je heel intuitief doen als je je inspiratie goed op je in hebt laten werken. Pak je voorbeeld er nog eens bij. Zit je goed? Je hoofdkleur mag een kleur zijn die wat genuanceerder van toon is dan je steunkleuren en gaat op de muur en eventueel de vloer. Je steunkleuren gebruik je om straks mee te knallen zodat je het kunt doseren en zijn voor meubels, verlichting en accessoires. Bedenk dat een kleur ook in iets als planten en bloemen kan zitten. Of kunst aan de muur.

Je groene tinten worden dan de basis van je interieur, hier zijn dat ietwat gedekte kleuren. De rode tinten worden de fellere accenten. Je zou dat bijvoorbeeld in een interieur kunnen vertalen zoals ik deed hieronder voor de opzet van onze nieuwe woonkamer. Eronder heb ik alle rode elementen groen gemaakt, zo zie je wat de rode tinten toevoegen!

woonkamer-groen woonkamer-groen-2

 

Ontwerp een interieur met felle kleuren stap 5

Ok, de verf zit op de muren. En nu? Al blij? Is het nog niet zo fel en kleurig als je wilde? Geduld, dit komt nu. Want nu gaan je steunkleuren uit je kleurenpallet aan het werk. Als je helemaal opnieuw kunt beginnen met je inrichting qua budget, zoals bij de inrichting van een hotel, restaurant of lounge , heb je nu echt vrij spel om je tonen te gaan doseren. Denk je nu: “Ja, hallo, daar heb ik het geld helemaal niet voor!” Kijk wat je hebt en waar je blij van wordt. Kijk naar de vorm en niet de huidige kleur. Kijk hier als het ware doorheen en zie de potentie van wat je al hebt. Stel je bank eens voor met een nieuwe bekleding of je bijzettafel die je een kleur geeft. Je kleurt nu als het ware met de meubels, lampen, vloerkleden en accessoires je ruimte in. Dit kun je zo doseren zoals voor jou goed voelt. Durf je wat meer, dan kun je nu knallen. Wil je wel fel en bijzonder, maar niet over de top, dan doe je het wat rustiger. Je zult zien dat je spullen nu nog mooier uitkomen. Je rode design lamp tegen die aubergine muur…. Door groepjes van kleuren (lees meubels, accessoires etc) te maken kun je pas echt wat moois creëren.

Zelf houd ik ervan als er geen tot weinig wit in een interieur voor komt. Zo ontstaan er rijke en gelaagde sferen in een ruimte. Lees er hier meer over.

You go en rock deze vaak veel te saaie en brave wereld!

Een interieur met een fel kleurenpallet kan dus zeker rust uitstralen als je bovenstaande punten toepast. Door dit consequent te doen zul je merken dat je een super gaaf en vooral een onderscheidend interieur krijgt. Ik ben heel benieuwd hoe ver jij durft te gaan.

—-

Welke kleur past bij jouw en je bedrijf? Durf je het aan of kun je nog een steuntje in de rug gebruiken? Ik help je graag op weg om jouw bedrijf ook Pinterest waardig te maken. Niet dat dat een doel op zich is natuurlijk. Maar het betekent wel dat je dan een rete gaaf interieur hebt en men graag jou als voorbeeld ziet. En je beelden gaan viral. En dat is dan wel weer de bedoeling, toch?

Laat het me hier weten waarmee ik jou kan helpen! Of bel me gewoon: 06- 12 72 96 92.

 

Bronnen afbeeldingen:

Dulux Colour Forecast 2016 | Yellowtrace
Anthology Mag.
H&M
Ingrid van der Veen