Een kleurrijk interieur, 1 gouden tip

Heb jij de wens voor een warm en gezellig interieur? Dat kleur de sleutel hiervoor is, wordt ze al gauw duidelijk als ik mijn visie over witte interieurs vertel.

 

Ik was op Pinterest op zoek naar afbeeldingen voor een hotel project van me om te illustreren hoe ik denk over kleurgebruik. En toen viel het me weer op. Mijn visie van het (grotendeels) weglaten van wit in je interieur zie je heel helder terugkomen op Pinterest.

Kijk even met me mee. Als je zoekt op Pinterest op – blue wall – krijg je dit:

 

Pinterest resultaten

Wat valt je op? Let eens op de muren. Oké, ik zocht op blue wall, dus ja, die muren zijn blauw. Hoeveel plaatjes zie je waarbij je ook witte muren ziet? En hoeveel waarbij de blauwe muur het hele plaatje bedekt? Juist, bijna allemaal. En dat is niet voor niks!

Waarom wit killing is voor je interieur

Het weglaten van wit in je beeld zorgt voor eenheid, warmte, rust en diepgang. Dat we graag kijken graag naar plaatjes die die rust en eenheid uitstralen heeft Pinterest dus goed begrepen!

 

In interieurs kijken we (onbewust) ook graag naar ruimtes die in balans zijn. Kleuren ook werkelijk toepassen en in een ruimte doortrekken is voor veel mensen een grote stap. Ook het combineren van de juiste kleuren wordt lastig gevonden. Dus gaat men op safe spelen met wit. De drempel is hoog om de kwast te pakken en ALLE muren te schilderen. En het plafond. En de vloer. Terwijl die kwast ook zo weer gepakt is als het toch tegenvalt.

Maar dat doet het niet, trust me.

 

Hieronder zie je eerst plaatjes van interieurs waarbij maar 1 muur een kleur is geschilderd. Eronder zie je plaatjes waarbij alles in 1 kleur is geschilderd.

 

 

interieurs met maar 1 gekleurde muur worden rommelig

 

Interieurs met alle wanden gekleurd zijn warm en in balans

Een kleurrijk warm interieur

Een warm interieur creëer je dus door de juiste kleurencombinaties en je muren allemaal te schilderen. Behangen kan natuurlijk ook! Of heb je wel eens gedacht aan wandtextiel? Ben ik gek op! Het is zo’n prachtige link naar vroeger… Ik werk met de beste leveranciers hiervoor en het maakt je interieur luxe en elegant.

 

Mijn visie over kleurgebruik in interieurs pas ik toe op zowel hotel interieurdesign, restaurant interieur design als woningen. Bekijk mijn portfolio om te zien welke resultaten dit oplevert.

Welke kleur past bij jouw en je bedrijf? Durf je het aan of kun je nog een steuntje in de rug gebruiken? Ik help je graag op weg om jouw bedrijf ook Pinterest waardig te maken. Niet dat dat een doel op zich is natuurlijk. Maar het betekent wel dat je dan een rete gaaf interieur hebt en men graag jou als voorbeeld ziet. En je beelden gaan viral. En dat is dan wel weer de bedoeling, toch?

Laat het me hier weten waarmee ik jou kan helpen! Of bel me gewoon: 06- 12 72 96 92.

 

LEES MEER:

 

[latest_post type=’image_in_box’ number_of_posts=’4′ number_of_columns=’3′ number_of_rows=’1′ order_by=’menu_order’ order=’ASC’ category=” text_length=” title_tag=” display_category=” display_date=” display_author=”]