kleurencombinaties voor luxe interieur design

Kleurencombinaties voor interieur design

Je wilt een stijlvol huis: bijzondere kleurencombinaties voor een artistiek en luxe Eclectic Chic interieur design

In de jaren zestig en zeventig liep Nederland nog over van de retro kleurrijke interieurs. Wat is er gebeurd met de angst voor kleur bij de Hollanders? Jan des Bouvrie kwam met zijn wit op wit interieurs en dat is niet meer weg gegaan lijkt het. Kijk je naar landen als Engeland met hun rijke en gecombineerde dessins als bloemen, strepen en stippen, dwars door elkaar dan durven zij heel wat meer dan wij.

 

De juiste kleurencombinaties voor luxe interieur

Toch merk je dat we wel graag íets met kleur in ons interieur doen. Alleen wat ik dan vaak zie is dat men de hele kamer wit saust en om er toch een beetje ‘gekkigheid’ in te brengen doen ze één wand een knalkleur.  AUW, denk ik dan.

Ja. Ik ben streng. Jouw kernwoorden voor je nieuwe woning waren toch elegant, luxueus, boetiek hotel, cosmopolitan, stijlvol?!

Ik zou gaan voor een gewaagd kleurenpalet, dan wel rustig dan wel met wat meer pit, maar wel een die van jouw woning iets speciaals maakt. Door alleen één wand te schilderen maak je je woning juist onrustig.

 

Have the guts, go BOLD!

Om AL je wanden kleur te geven en dan ook nog eens in bijzondere gewaagde kleurencombinaties, dat vergt lef. En kennis en een goede intuïtie. Durven van de gebaande trendy paden te gaan waardoor een interieur dat aansluit bij JOU en niet zozeer de laatste interieur trend. Want dan kun je volgend jaar weer je schilderkleren aan doen, hoor. Dan is er weer een volgende trend. Ik ga liever voor bijzondere kleurencombinaties voor een luxe interieur.

 

 

Onverwachte kleurencombinaties maken jouw interieur bijzonder, artistiek, rijk en luxe

Wij combineren graag kleuren die niet voor de hand liggen. Dat begint bij het kiezen van off-tonen. Dus geen knal rood, knal blauw, knal geel, knal blauw. Niet dat zo’n knal kleur nergens in je interieur tevoorschijn mag komen (juist wel in accenten!), maar geen wit interieur met maar één gele muur.

We kiezen kleuren die elkaar versterken, elkaar spannend maken of juist samen rust geven. Dit kan een samenspel zijn die elke keer weer anders kan zijn.

Zo kan het zijn dat we kiezen voor een roodoranje kleur gecombineerd met aqua en teal tinten, zoals in het moodboard hieronder. Hiermee kun je een Jungle Fever Interieur Stijl creëren, maar dan op een kleurrijke manier die net weer evennaders dan wat je over al ziet. Grote plantenbakken met enorme strelitzia’s en bananenbomen en af is je restaurant interieur! (nou ja, en nog een heleboel mooie details)

 

kleurencombinaties voor luxe interieur design
kleurencombinaties voor luxe interieur design Eclectic Chic Moodboard

Of diepe oker tonen samen met warm aubergine voor een warm kleurenpallet. Bijvoorbeeld voor een fijne en luxe master bedroom!

 

kleurencombinaties voor luxe interieur design
kleurencombinaties voor luxe interieur design geel en aubergine moodboard

 

Vind je die kleuren kiezen toch nog een gedoetje? Bang dat je hiermee net niet die Eclectic Chic Stijl krijgt die jij zoekt? Ik snap je.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kleuren breng ik de balans in jouw huis aan zodat jij er jaren mee vooruit kunt zonder dat je vastzit in een trend die maar een jaar duurt. Als vrijdenker, lap ik alle designregels aan mijn laars en ontwerp ik speelse en uitgesproken interieurs met kleur. Ik kies kleurencombinaties die jij nooit had durven dromen.

Onze studio werkt zowel in Nederland als het buitenland.

 

LEES MEER:

[latest_post type=’image_in_box’ number_of_posts=’4′ number_of_columns=’3′ number_of_rows=’1′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=” text_length=” title_tag=” display_category=” display_date=” display_author=”]