De juiste kleuren en materialen creëren balans

Een van de meest gestelde vragen van mijn klanten is; hoe krijg ik balans in mijn interieur? Hier lees je hoe!

Niks zo vervelend als een interieur dat maar niet in balans is en daardoor niet uit de verf komt. Je ziet mooie plaatjes in interieur magazines van bijvoorbeeld een Boutique Hotel Stijl design interieur en dat wil jij ook! Je kijkt om je heen en ziet dat jouw interieur verre van Boutique Hotel stijl is. (Lees hier mijn interieurtips over het creëren van een Boetiek Hotel Stijl interieur.)

Heb jij een nieuwe woning en wil jij vanaf het begin balans in je interieur? Welke stijl je dan ook wilt. Of dat nou een Hollywood Regency style, kleurrijke Ibiza Stijl of Cosmopolitan Chic interieur is.

Mijn interieur ontwerpen worden een geheel omdat ik alle aspecten meeneem bij het ontwerp. Dat begint bij eventuele architectonische aanpassingen om zo een betere indeling te krijgen tot en met de dessins en kleuren van de gordijnen.

Evenwicht in je interieur

Stel wij zouden elkaar nu spreken en ik je zou vragen: “wat mis je nu in je interieur?” Is je antwoord dan warmte en gezelligheid? Of ik mis de balans in mij interieur? Grote kans. En als ik dan foto’s van je interieur zou zien, zou ik dat meteen begrijpen. Wat ik namelijk dan vaak zie als ik foto’s bekijk of een locatiebezoek doe, is dat je interieur geen geheel vormt. Het is los zand.

Met los zand bedoel ik dat je allemaal losse elementen in je interieur hebt zonder samenhang. Los van of die elementen (meubels, decoratie, vloerkleden, etc) mooi zijn of niet, ze vormen geen geheel. Je interieur is dus niet in balans waardoor wat jij zoekt in je interieur; warmte en gezelligheid, ook niet kán ontstaan.

Waardoor is jouw interieur niet in balans?

De losse elementen hebben dus cement nodig. Een gemene deler die de boel aan elkaar breit. En dat gebeurt wanneer jij je muren gaat laten mee doen. De muren nemen de meeste oppervlakte in een kamer in en hebben daarmee dus veel aandacht nodig. Samen kijken we naar welke interieur stijl past bij jou en zo gaan we stapje voor stapje jouw woning in balans brengen vanuit de juiste kleurstelling en stijl.

 

Waarom je muren kleur nodig hebben

Een schilderij op een witte muur wordt een plakplaatje. Een prachtige (en misschien wel hele dure!) bank voor een witte wand wordt een los ding. Allemaal losse “spullen” die toch juist samen zo mooi hadden moeten zijn. Om verdrietig van te worden. Waarom ziet die bank er in de Residence zo gaaf uit in dat BOLD INTERIOR? Waarom is die prachtige wandspiegel zo’n eyecatcher in de Elle Decoration en waarom lijkt die van jou nergens écht mooi te hangen?

Meer over mijn visie waarom witte muren geen goed idee zijn lees je hier.

Een interieurontwerp consequent uitvoeren

Eén van de belangrijkste oorzaken van een interieur in disbalans is als een interieurontwerp niet consequent wordt uitgevoerd. De stijl is niet juist doorgevoerd, de kleuren werken niet lekker bij elkaar… Ik lever interieurs om die reden bij voorkeur turn-key op, zo is mijn klant er van verzekerd dat alles klopt.

 

Balans in je interieur door de juiste kleuren en materialen
balans in je interieur met de juiste kleurencombinatie

 

 

Stick with the plan

Heb je besloten welke kleuren waar moeten komen dan heb jij een prachtige leidraad om inkopen te gaan doen. Houd je hier aan en laat je in de winkel niet verleiden door die landelijke beige kussens terwijl je net had besloten voor dat kleurrijke Ibiza style interieur te gaan. Je kiest dus die vrolijke boho kussens met al te leuke kwastjes!

Houd bij je inkopen ook de kleuren in de gaten van je interieur. De bank en de muren dus niet dezelfde kleur, want je wilt dat je bank tegen een andere kleur staat. Je vloerkleed sluit weer aan bij de tinten van de muur en ga zo maar door…

Lees meer over bijzondere kleurencombinaties of kleur in je interieur

 

Balans in je interieur door de juiste kleuren en materialen
Balans in je interieur met een goed ontwerp

 

Ja ja, ik hoor je. Het klinkt zo makkelijk maar ik vind het nog best heel lastig!

En inderdaad, het is best een precies werkje, dat in balans brengen van je interieur. Mijn interieurontwerpen zijn dan ook erg doordacht en consequent. Hierdoor ontstaan interieurs die prachtig in balans zijn en waar mijn klanten elke dag weer van genieten.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kleuren heb ik ze snel te pakken (alhoewel ik soms ook aan het stoeien ben, ideeën weggooi, opnieuw begin!), breng ik de balans in jouw huis aan zodat jij er jaren mee vooruit kunt zonder dat je vastzit in een trend die maar een jaar duurt.

Lees hier meer over mij en wat ik voor je kan doen.

 

LEES MEER:

[latest_post type=’image_in_box’ number_of_posts=’4′ number_of_columns=’3′ number_of_rows=’1′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=” text_length=” title_tag=” display_category=” display_date=” display_author=”]