Boutique Hotel interieur ontwerp voor De Librije door Ingrid van der Veen

Boutique hotel interieur design – 14 tips

Een Boutique Hotel interieur design staat voor pure, onvervalste luxe. In dit artikel ontdek je hoe je een luxe hotelinterieur in je huis kunt creëren. We zullen je leren welke elementen essentieel zijn in je interieur om van jouw woning een boetiekhotel te maken.

 

1. Kies je stijl en voer deze consequent door in alle details

Bij het creëren van de Boutique Hotelstijl is het belangrijk dat je niet van alles door elkaar gooit. Niet een beetje glamour, een Japans eetscherm, een landelijke bank en oh ja, ook nog een modern kastje. Dan hebben we het over een interieurstijl op zich en kom je uit bij de Eclectic Chic Interior Style of, als je hem niet zo chique en geraffineerd uitvoert, een algemene eclectische interieur stijl. Kan ook een keuze zijn! Maar voor nu focussen we op de Boetiek Hotel Stijl.

Let’s go!

Door het consequent doorvoeren van 1 stijl gaat jouw huis juist die hotel look krijgen.

Zoals hieronder heb ik de Great Gatsby stijl voor een hotelkamer bij De Librije neergezet.

 

Een Boutiek Hotel interieur design voor De Librije, design Ingrid van der Veen

 

2. Kies een strak kleurenpalet

Bepaal van te voren welke kleuren je wilt gaan gebruiken en houd je hier aan! Een strikt kleurenpallet geeft een ruimte kracht en boldness. Hoe gedurfder jij durft te gaan met je kleurenpallet, hoe meer ‘hotelish’ het wordt!

Denk je nu; ja leuk, maar hoe dan? Welke kleuren zijn nu mooi bij elkaar en hoe wordt het een eenheid zonder dat het een kermis wordt?
Een MOODBOOK is een goeie stap om dit in kaart te brengen.

Hier lees je mijn visie over een kleurrijk warm interieur of hier hoe je felle kleuren toepast in je interieur zonder dat je knetter wordt.

 

Een Boetiek Hotel interieur voor jouw interieur, moodboard

 

3. De invulling van de materialen bepaalt je sfeer

Door het kiezen van rijke materialen en luxe stoffen zoals satijn, fluweel en velours blijf je weg van stijlen zoals landelijk of industrieel. Ga dus helemaal los op het combineren hiervan, juist dat geeft je Boutique Hotel interieur design een rijk en luxe gevoel. Hierbij geldt ook: more is more and less is poor!

Maar pas op; stel het wel zorgvuldig samen!

 

Een Boutique Hotel interieur design moodboard paars blauw

4. Maak (inbouw)kasten op slimme plekken

Het laatste wat je wilt, is dat iedereen jouw “zooi” overal ziet liggen. Laat staan jij zelf, je wilde immers een boutique hotel interieur!

Kijk in je woning waar je plekken kunt creëren om dit netjes achter een deur te plaatsen. Voor mijn klanten ontwerp ik om die reden kasten op maat of inbouw kasten, zodat alles wat je uit het zicht wilt ook echt mooi opgeborgen kan worden.

Deze kasten worden een onderdeel van je interieur en hoeven dus zeker niet saai te zijn! Ik ga juist graag los op het ontwerpen van prachtige deuren met mooie knopjes of handvaten.

5. Creëer mooie plekjes voor je collecties

Door punt 4 goed toe te passen is het podium geëffend voor al jouw prachtige verzamelingen, hebbedingetjes en kunst. Juist nu gaan ze schitteren en komen ze prachtig uit.

Maak speciale planken voor aan de wand of laat een kast ontwerpen voor jouw collectie Chinees porselein!

6. Zorg voor balans in je interieur

Iets waar ik in elk interieurproject voor waak, is de balans.

De balans tussen kleur, materiaal en structuur. Tussen stijl en sfeer.  Is het uit balans dan wordt je interieur te saai, te druk, te gewoon. En no way dat we dat willen!

Voor de juiste balans in je interieur kijk je goed naar wat waar zich afspeelt in de ruimte. Welke kleuren komen waar terug, waar hebben we dessins toegepast en waar wil je nu weer een uni?

7. Boutique Hotel interieur design, de indeling

Denk vanuit hoe jij je huis gebruikt, maar ga ook eens af van de gebaande paden die je hierin misschien al je hele leven bewandelt.

Denk eens meer in hoekjes; een schrijfhoekje waarbij een prachtig dressoir met vintage burostoel jou de ruimte geeft om nu eens die gedichtenbundel te gaan schrijven.

 

Boutique Hotel interieur ontwerp voor De Librije door Ingrid van der Veen

8. Groen zorgt voor het thuis gevoel

Ook al gaan we voor de boutique hotel sfeer, het is wel je thuis!

Planten en bloemen zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. Daarnaast zijn planten geweldige decorstukken die prachtig aan kunnen sluiten bij het neerzetten van een stijl. Ga voor de hotelkamerstijl voor grote planten, zoals palmen, de tabaksplant en gebruik grote potten die qua kleur en stijl aansluiten bij de rest.

Houd de pot simpel en rustig. Je dessins zitten al in items als de bekledingstof van je bank of de gordijnen. (de balans, weet je nog?!)

Lees hier meer over het stylen met planten en groen in je (hotel) interieur.

9. Met het juiste lichtplan creëer je drama

Zorg voor drama in je interieur.

Juist voor een boutique hotel sfeer in jouw interieur, mag je gaan spelen met licht. Trek de aandacht op die mooie kunstcollectie of plaats juist een zachte toon door een fluwelen kap in jouw pas gecreëerde schrijfhoekje. Zowel de voet als de kap van de verlichting verdient aandacht.

Lampen zijn een mooi item om aan die balans in je interieur te werken. Ga juist voor een opvallende voet en kap om je huis nog wat meer pit te geven. Is het al druk zat? Pak dan een wat simpelere lamp.

10. Boutique Hotel interieur design; de vloer

De vloer vormt een groot deel  van je interieur en is daarmee een grote bepalende factor van de sfeer. Om de chique sfeer neer te zetten kies je bijvoorbeeld voor een donkere Hongaarse visgraat, een Versaille vloer of een mooie kleur marmer. Ook glanzende tapijten op je mooie vloer doen het goed.

Welke vloer je kiest hangt af van de verdere inrichting. Is die al vrij donker? Zet dit dan of juist door voor een wat zwaarder effect of kies hem lichter als tegenhanger.

Ligt je vloer al en wil je die behouden? Kijk dan hoe je de rest van je interieur inricht zodat er balans ontstaat.

 

11. “Goud in mijn interieur? Nee, dat  is echt niks voor ons …”

Voeg bling toe. Het licht pakt net die highlights. waardoor er twinkels in je interieur komen.

In mijn opinie? Kies voor goud in plaats van zilver. Goud is een veel warmere kleur en sluit beter aan bij de meeste kleuren.

Mijn klanten schrikken vaak als ik met goud op de proppen kom. Ik laat ze dan laat zien hoe goud een hele warm component kan zijn en  als ze zien hoe het ook toegepast kan worden, lopen ze er vaak helemaal warm voor. Goud kan het hele interieur liften.

Gebruik het, maar doe het met mate.
Zo wordt het stijlvol en niet ordinair.

12. Wordt het met verschillende patronen niet te druk?

Mensen zijn vaak te bang dat het mixen en matchen van dessins je interieur druk maakt. Door het (wederom) juist te doen en die balans in de gaten te houden geeft je interieur juist meer “schwung”. Vooral voor hotels en restaurants pas ik het graag toe, je wilt tenslotte wel een beetje verrast worden!

13. Something old, something new…

.. something borrowed, something blue! 

Stap niet naar 1 winkel en koop daar je hele interieur. Voor de Boutique Hotelstijl werk je vanuit 1 stijl, maar dat betekent niet dat alle je items nieuw hoeven te zijn.

 

14. Met het juiste behang heb je al de helft gewonnen

Behang, behang, behang!
Ga voor behang met rijke dessins. Welke je kiest hangt helemaal af van welke toon je wilt zetten in je interieur.

Lees meer over hoe je op een mooie manier opvallend behang toepast.

 

 

DUS:

Voor een Boutique Hotel interieur design kies je 1 stijl en voert die consequent door. Hierbij kies je een gedurfd en strak kleurenpallet en verwerk je rijke stoffen als fluweel en satijn.

Ga ook aan de slag met de Boutique Hotel stijl in jouw interieur!
Twijfel je of de Boutique Hotel Style jouw ding is? Kijk eens of een Cosmopolitan Chic Interieur iets voor je is. In dit artikel over prachtig behang en stoffen en deze over Cosmopolitan Styling ontdek je dit.

Wij werken dagelijks aan spannende kleurencombinaties en gedurfde interieurs voor onze klanten en kunnen jou helpen aan de juiste stijl voor jouw interieur. Of het nou gaat om een woning, nieuwe woning, hotel of restaurant interieur.