Cosmopolitan Luxury interieur

Styling voor een Cosmopolitan Luxury interieur

Cosmopolitan Luxury interieur is voor zowel je woning als een hotel interieur design heel geschikt. Een inspiratie reisje in de mogelijkheden!

De stijl zit een beetje in tussen de Boutique Hotel stijl en de Metropolitan Stijl. Het is een luxe en wat getemperde interieurstijl. Elegante kleurencombinaties, mooie rijke stoffen zoals fluweel en satijn, maar ook leer en suède.

Aan de ene kant gaat het over lijnen in het interieur met grote gebaren maar vraagt het ook zeker om elegante accessoires om het verfijnd en luxe te maken.

Cosmopolitan Luxury interieur: textuur en structuur

De materialen die ik kies voor de styling van een Cosmopolitan Luxury interieur hebben mooie textuur en structuren. Dit kan zijn dat het juist erg glimt of juist dat het dof is zoals leer. De variatie in al deze structuren maakt het interieur spannend en levendig.

 

cosmopolitan luxury interieur met marmer en gele kaars

 

cosmopolitan luxury interieur met leren wand

 

 

Adembenemende lampen voor een Cosmopolitan interieur

Ik ben gek op het zoeken en vinden van exclusieve en bijzondere lampen die mijn interieurs verrijken. Het zijn items zijn die toch al nodig zijn en hiermee kun je prachtig en geraffineerd kleur en balans in je interieur brengen. Omdat ik toch graag kleur toevoeg in mijn interieurontwerpen zijn lampen, lampenkappen en lampvoeten bij uitstek items die deze touch in je interieur kunnen brengen. Juist om het zo wat minder strak te maken en er meer leven in komt.

 

Kaarsen

De gelaagdheid in een luxe interieurstyling kun je mooi versterkten met juist opvallende of stijlvolle kaarsen en kandelaars. Ook hier mee kun je, dan wel subtiel dan wel wat pittiger, kleur toevoegen. Een prima middel dus als accessoire!

cosmopolitan luxury interieur met luxe wit met goud behang

 

Boeken ja of nee?

Een doorsnee Cosmopolitan Luxury interieur heeft veel boeken. Grote zware coffeetable boeken, mooie kunstboeken.. En ik houd ook erg van mooie boeken, maar wel als ze gelezen worden en niet zomaar als objecten om indruk te maken puur voor de pats. Dus grote coffeetable boeken ja of nee? Kijk vooral wat bij jou past, het is echt geen must om alleen zo een Cosmopolitan Luxury interieur te creëren. Daar zijn genoeg andere styling items voor.

 

cosmopolitan luxury interieur met luxe behang

 

Mineralen in je Cosmopolitan Luxury interieur

Bijvoorbeeld door middel van decoratie in de vorm van mineralen. Heb je  daar wel eens gedacht? Mineralen in je interieur styling! Wij werken met hele mooie leveranciers hiervoor, ik word er zo blij van om ze te selecteren. De robuuste en ondoorgrondelijke natuur, een prachtige toevoeging voor je huis of hotelkamer styling.

Ze zijn er in veel bijzondere kleuren en maten! In kleine groepjes op een mooi buro, of waarom niet in je badkamer? Het zijn kunstwerkjes op zich en ze geven een delicate touch aan de ruimte. Gecombineerd met andere mooie accessoires geeft het een stijlvolle sfeer.

 

Amethyst

 

 

Kleuren voor een cosmopolitan luxury interieur

Vaak wat donkere kleuren worden laag op laag gebruikt wat de ruimte een wat mystieke uitstraling geeft. Het stapelen van tinten in dezelfde ‘range’ maakt dat je een diep en gelaagd interieur krijgt. Dikwijls wordt gedacht dat je bij deze stijl bruine tinten toepast.

Welnee!!! Ook met mooie diepe kleuren kan ik een Cosmopolitan Luxury interieur verwezenlijken. Ik denk dan aan (donker) blauw, pauwengroen of aubergine. Stijlvolle kleuren voor een uitstraling met veel grandeur. Een mooie manier om dit toe te passen is met delicate stoffen en behang of luxe wandtextiel.

 

 

 

gekleurde wanden in een cosmopolitan luxury interieur
Zelfs met wat fellere kleuren met een ‘shimmer of gold’ kun je een Cosmopolitan Interieur creëren. Je styling moet hier wel heel goed op aan sluiten, anders schiet je zo weer een andere hoek in qua stijl.

 

teal behang tinten met luxe texturen en patronen

 

Balans in je interieur

Het zó geraffineerd werken met materialen en kleuren is juist van belang bij deze interieurstijl. Dit vergt vakkennis en ervaring. De balans is al gauw zoek; het wordt te zwaar of juist te overdreven luxe. De balans aanbrengen in een interieurontwerp is voor mij het moment dat alles bij elkaar komt. Dit gebeurt al tijdens het designproces in de grote lijnen, maar met de juiste interieur accessoires maak ik je interieur helemaal af en komt alles in balans.

Ook ontwerpen wij interieurs in het buitenland, dit doen we onder de naam BE BOLD INTERIORS met onze compagnon aan de Costa Blanca.

 

LEES MEER:

[latest_post type=’image_in_box’ number_of_posts=’4′ number_of_columns=’3′ number_of_rows=’1′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=” text_length=” title_tag=” display_category=” display_date=” display_author=”]