Boutique Hotel Style interieur met bijzonder wandtextiel

Voor het creëren van een rijk en luxe Boutique Hotel Style interieur is wandtextiel een prachtig materiaal. Laat je inspireren door alle mogelijkheden!

Als voorstander van NO WHITE WALLS ben ik gek op wandtextiel. Het maakt een ruimte instantly rich and glorious. Precies zoals we het graag willen!

In mijn vorige blog over de Masters of LXRY beurs vertelde ik al over het wandtextiel in mijn stand. Ik gebruikte diepblauw fluweel en de reacties waren zo enthousiast! Meerdere aanvragen kwamen binnen, vandaar een blogje over wandtextiel voor je Boutique Hotel Style interieur.

We werken met de meest verbazingwekkende leveranciers op dit gebied waardoor we onze interieurs luxe en voguish worden.

 

Boutique Hotel Style interieur

 

Diep blauwe wanden voor een Boutique Hotel Style interieur design

 

De historie van wandtextiel

Al vanoudsher werd textiel als wandbekleding toegepast. Vorig jaar was ik in de herfst op het prachtige Kasteel Groeneveld in Baarn op de FINE art & antiques fair. Naast allerlei soorten kunst en antiek heb ik me ook zeker verlekkerd aan al het textiel op de muren! Juist die link naar vroeger maakt het voor mij zo mooi.

 

 

Bloemen wandtextiel in het interieur van kasteel Groeneveld

 

Goud wandtextiel in het interieur van Kasteel Groeneveld

 

Ik houd van moderne (kleurrijke) interieurs met een knipoog naar vroeger. Dat kan hem zitten in een mooi behang, een gave retro fauteuil die de show steelt in je woonkamer door zijn excentrieke vorm of bekleding. Maar dus ook door gaaf wandtextiel toe te passen!

Wandtextiel creëert warme sfeer in je interieur

Een luxe interieur dat excentriek en uniek is en geïnspireerd op de Boutique Hotel Style grijpt terug naar de rijke historie van interieurarchitectuur, maar is tegelijkertijd ook modern.

Het mooie van wandtextiel is dat je een luxe en warme sfeer aan de ruimte geeft. Het geeft een huiselijke sfeer die toch ook chique is. Mensen zien meteen dat jij anders bent en durft. Daar kun je zelf zo ver in gaan als bij jou past. Ga je voor een rustige linnen in een aarde tint of durf jij BOLD te gaan met goud in een flamboyant patroon?

Naast dat het materiaal een rijke sfeer geeft aan de ruimte heeft textiel ook een akoestische werking. Dit zul je dan ook zeker gaan merken in je interieur!

 

Beige wandtextiel voor een subtiel en rustig effect in je interieur

 

Boutique Hotel Style interieur
Diep teal wandtextiel, perfect voor een intieme sfeer van een Boutique Hotel Style interieur design

 

Boutique Hotel Style interieur
Op een rustige kleur wandtextiel kun je voor een kleurrijk Boutique Hotel Style interieur design contrasteren met meubels

 

Boutique Hotel Style interieur
Ook kun je de glamour factor wel of niet toepassen, er zijn vele wandtextiel soorten met zilver en goud erin verwerkt. Die zijn zo prachtig!

 

Elegante gouden wand met blauwe accenten

 

 

In welke ruimtes kun je wandtextiel het beste toepassen?

In mijn opinie overal. Ik heb zelfs behang in mijn badkamer!

Woonkamers en slaapkamers zijn uitermate geschikt voor dit materiaal omdat ze een warme uitstraling hebben.

Keukens zijn ruimtes waar de wanden sneller vuil en vet worden. Ik zou het dus niet meteen aanraden achter je fornuis, maar een andere wand met een leuk zitje kan natuurlijk prima! Mooie en bijzondere wandlampen erbij en je hebt je hele woonkeuken zo een nieuwe look gegeven!

Ook de gang kan goed, breng dan wel een lambrisering aan, zodat de onderlaag niet snel beschadigd.

Het fijne aan behang en wandtextiel is dat je de ruimte zo snel getransformeerd hebt. Om je interieur goed in balans te houden is het van belang dat je kleurenschema wel goed aansluit. 😉

 

Hoe verwerk je wandtextiel op de muur?

Achter het wandtextiel is een papierlaag verwerkt. De rollen zijn vaak erg breed (130 cm), dat maakt dat het een lastig karweitje is. Wij werken samen met gespecialiseerde behangers en kunnen je hier bij helpen.

 

Boutique Hotel Style interieur
Diep blauw fluweel textiel op de muur

 

Zou jij ook graag wandtextiel op je wanden hebben?
Misschien weet je al waar, maar nog niet welke dessin of in welke kleur?
Of misschien heb je geen idee of dit iets voor jouw interieur zou kunnen zijn en wil je graag advies?

Ik help je graag met het maken van de juiste keuze in materiaal, kleur en dessin. Ik zorg voor kleur samples.
Wij leveren interieurs turn-key op en zorgen dus voor al het materiaal, de gespecialiseerde behanger waardoor jij geen gedoe hebt, maar kunt genieten van je nieuwe luxe interieur!

Wil je mijn blogs in je mailbox? Door een mailtje te sturen aan info@ingridvanderveen.com met als onderwerp mailing list en je mailadres in je mailtje. Dan krijg je automatisch al mijn blogs op de mail!

Mij volgen op Instagram kan ook, daar post ik wanneer er een nieuwe blog online is.