Vertel een verhaal met je interieur

Dat behang, wat gaaf! En wat gedurfd! Je ziet het in een magazine over een bohemian residence op Ibiza, in dat prachtige hotel… En – jij – wilt- HET!
Ga uit je comfortzone met behang en verras jezelf!

 

 

In een van mijn eerste gesprekken met Thérèse Boer van de Librije sprak ik mijn liefde voor kleur en behang uit. Ik raakte helemaal in vervoering en ik zag na ons gesprek dat ik er rode wangen van had gekregen. Zo groot kan een passie zijn. 🙂 Oh en misschien ook wel wat van de gezonde spanning omdat ik ineens al die 19 hotelkamers mocht gaan inrichten…

 

 

Hoe pas je opvallend behang mooi toe?

Lijkt het je wel gaaf om voor je hotel, je restaurant of gewoon lekker thuis dat stapje verder te gaan met opvallend behang? Maar vind je het nog een spannende of moeilijke stap? Misschien ben je bang dat het te schreeuwerig wordt, te opvallend, en dat het niet bij de rest past?

Vertel een verhaal

Ik vertel graag verhalen met mijn designs en om dat neer te zetten begin ik altijd met een moodboard. Ik zie dit als de synopsis van mijn verhaal. Hierin zet ik de sfeer neer, de personages worden geïntroduceerd; het genre wordt duidelijk. Hier kies ik nog niet altijd concrete items, het gaat vooral om sfeer en kleur.

Het moodboard hieronder is al een stapje verder uitgewerkt; dus wel al met concrete items. Dat is de ervaring, waarin je sneller neer kunt zetten wat je voor ogen hebt.

 

Ver uitgewerkt moodboard voor De Borage, hotelkamer bij De Librije

 

Na het maken van een moodboard heb ik in beeld welk verhaal ik wil vertellen en dus welke sfeer ik neer wil zetten; bijvoorbeeld bohemian / city chic /  glamoureus. Ik weet welke kleuren hierbij horen en ook welke sfeer, zo valt al heel veel behang af!

Voor de kamer de Borage bij De Librije wilde ik gaan werken met hard blauw, aangevuld met oud-roze en gouden accenten. Omdat blauw en wit alleen te kil werd, voegde ik roze toe. Het behang Essentials van BN Walls heeft een hint naar Oosterse sferen en toch heel comtemporay. Het vulde precies aan welke sfeer ik zocht voor de kamer!

 

Met kleurkaarten kies je de overige kleuren van de ruimte. Kies deze zorgvuldig, niks zo irritant als het net ‘out of tone’ is!

Het resultaat:

 

 

interieurstyling De Librije thema City Chic

 

Toen BN Walls de post op mijn Insta zag, namen ze contact op. Hieruit is een samenwerking ontstaan voor een serie hotelkamers bij de Librije waar ik hun behang mocht toepassen. Zoek je een bijzonder behang, ga dan zeker even in hun collectie kijken! Binnenkort post ik de andere kamers ook, stay tuned!

Kom je er niet uit, dan kijk ik graag met je mee. Bel je me dan even?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren