Luxe uitstraling slaapkamer

Wil jij ook een heerlijke slaapkamer die je doet denken aan de mooiste Boutique Hotels zoals je overal ziet op Instagram en Pinterest? Een droomslaapkamer waarin je elke avond weer heerlijk in je fijne bed ploft met de prachtigste kussens, de lekkerste lakens waaronder je ’s ochtends uitgerust wakker wordt?

Creëer een zitje voor een luxe uitstraling

Wat ik altijd doe in mijn hotelkamer ontwerpen is een zitje toevoegen. Dit voelt niet alleen luxe en hotel-ish, maar is ook heel praktisch. Je kunt even zitten als je je high heels aantrekt, of geen zin hebt om na een heerlijke avond je avondjurk netjes op je hangertje te hangen. Heb jij de ruimte in je slaapkamer om dit te doen? 

 

Een fauteuil als de ruimte niet al te groot is of een bijzondere chaise longue of zelfs een hele bank! (of twee) geven jouw slaapkamer die luxe uitstraling. Door te kiezen voor rijke stoffen kom jij waar je wilt zijn.

Blauw witte luxe slaapkamer

Luxe slaapkamer uitstraling met de juiste verlichting

Beloof me een ding; haal die lelijke plafonnière als eerste uit je slaapkamer. Dit is namelijk DE killer van veel slaapkamers. Wil je toch een lamp aan je plafond, kijk dan eens naar een andere plek dan precies waar de centraaldoos zit. (dit is namelijk een logische plek voor de electrien, maar niet voor je slaapkamer interieur.)

Ik kies dan liever een hanglamp bijvoorbeeld meer boven het bed of twee kleinere naast het bed, boven de nachtkastjes.

 

Ook werk ik graag met schemerlampen. Zowel vloer- als tafellampen werken heel goed. Door het gedimde licht krijgt je kamer meteen een gezellige sfeer. Glanzende stoffen op de kappen geven je slaapkamer een heerlijke luxe uitstraling. Daarnaast werken led strips heel mooi in details, zoals in of onder kasten of onder een plafondplint. Een goed lichtplan versterkt het luxe gevoel in je slaapkamer.

Behang slaapkamer met luxe uitstraling

Behang is bij uitstek een middel om je slaapkamer een luxe uitstraling te geven en pas ik dan ook in echt elk project toe. En er is zoveel om uit te kiezen!

 

Ik kijk welke uitstaling ik de kamer wil geven, welke kleuren de kamer krijgt en kies daar het behang op uit. Welk behang voor een slaapkamer met luxe uitstraling je kiest is dus afhankelijk welke stijl en kleursetting je wilt toepassen, maar kijk vooral ook eens naar behang dat heel subtiel bepaalde effecten geeft.

 

Bijvoorbeeld met een glans of metallic effect. Wist je dat er ook behang is met licht erin? Niet zo’n cheap sterrenhemel effect, maar echt super chique behang met een heel gaaf effect en voortreffelijk past in je slaapkamer.

Paars blauwe hotelkamer Librije

Warme voetjes

Als je geen vloerbedekking hebt in je slaapkamer voeg dan een fijn kleed toe. Schuif hem halverwege onder je bed (dat voelt zo heerlijk aan je voeten als je uit bed stapt!) en laat hem flink oversteken aan beide kanten en de voorkant. 

 

Zo krijg je dat verfijnde hotelgevoel en krijgt jouw slaapkamer een luxe uitstaling. Je kunt kiezen voor hoog- of laagpolig, uni of patronen. The choice is yours!

Persoonlijk karakter

Naast dat je wilt dat je slaapkamer luxe is, wil je waarschijnlijk vooral dat het een persoonlijke ruimte is. Dit doe je door bijvoorbeeld op een apart dressoir persoonlijke spullen mooi uit te laten komen. Een kleine collectie, gegroepeerd in een prachtig setting.

 

 

Wij werken hiervoor graag met persoonlijke items die we zo nog beter uit laten komen. Iets wat in de woonkamer niet meer goed tot zijn recht komt kan in je slaapkamer een tweede leven krijgen! 

 

Heb jij niet zoveel bijzondere persoonlijke spullen om uit te stallen, dan gaan we in onze projecten op zoek naar prachtige items die jouw slaapkamer complementeren.

Een statement headboard

Omdat je bed het centrale item is in je slaapkamer mag je hier veel aandacht aan geven. Voor elk slaapkamer en hotelkamer project ontwerpen wij headboards op maat. Dit maakt het luxe en uniek en is een relatief kleine aanpassing met mindblowing resultaat. Ook hier kun je heel goed verlichting in laten verwerken. Geschikte wandlampen die de sfeer van je slaapkamer versterken.

 

Let ook even op je beddengoed; is dat nog up-to-date of ligt het er nog omdat het nog “oke” is?  Zelf kan ik echt genieten van een lekker dekbedovertrek. Dat maakt echt het verschil. Zo voelt katoen satijn heerlijk koel aan en heeft een luxe hotelgevoel door de prachtige glans.

 

Een bedloper geeft je slaapkamer naast een luxe uitstraling ook een boetiek hotelkamer gevoel. Ook die ontwerpen we altijd op maat, zodat hij aansluit bij de stijl en kleuren van de slaapkamer. Maken we er meteen even kussentjes bij, zoals je hieronder kunt zien!

Art decor headboard in vanille slaapkamer

Hoge gordijnen voor een WAUW effect

Ook een gouden regel; hang je gordijnen van plafond tot de vloer en laat ze ‘stotend’ hangen. Zo lijkt de ruimte nog hoger. Is je ruimte al mooi hoog? Dan krijgt hij hiermee een nog luxere uitstraling. Wij kiezen graag wat dikkere gordijnen omdat die beter vallen en je zo de luxe uitstraling weer een paar tredes omhoog brengt. 

 

Dit kan ook door ze te voeren, zo kun je aan twee kanten een smaakvolle stof toepassen en bijvoorbeeld tussen in fijne roesjes te laten naaien. En wat voor mij helemaal de kers op de taart is; een te gekke gordijnbak. Ook die ontwerp ik altijd op maat, gestoffeerd met de mooiste stoffen of behang!

Een luxe dressing room

Een slaapkamer met een walk-in dressing is toch wel een wens van veel van mijn klanten. Ik kijk altijd of we een aansluitende slaapkamer hiervoor kunnen gebruiken en zo een kleine doorbraak kunnen maken. 

 

Dat kan bijvoorbeeld door te werken met glazen wanden en subtiele en goede verlichting, zo heb jij een killer van een dressing.

Immerse yourself in the luxury that you grant yourself!

Ben jij klaar om je slaapkamer een heerlijke luxe uitstraling te geven? Wil je heel graag maar vind je het nog lastig om dit zelf uit te zoeken? Zou je graag willen weten wat ik hier in voor je kan betekenen? Neem dan even vrijblijvend contact met me op.