Gele fauteuil, gele ballonnen, geel interieur

Combineer geel in je interieur

Geel in je interieur, hoe combineer je deze warme kleur op een bijzondere manier en welk effect heeft dit?

Geel is bij uitstek een kleur om een ruimte op te vrolijken, het geeft je humeur een fijne boost. Is je ruimte wat donker of somber dan is (oker) geel of goud een kleur om er meer zon in te krijgen. Geel combineren levert erg mooie interieurs op. Ik laat je hieronder wat ongebruikelijk combinaties zien met lekker veel kleur en een met een rustig geel pallet.

Geel in je interieur: monochroom

Monochroom kleurgebruik betekent dat je geen andere kleuren toevoegt. Dus geel met geel, blauw met blauw, etc. Je krijgt hier mee hele spannende interieurs waar toch veel rust in zit. Je kunt wel hele kleine accenten gebruiken van een andere kleur maar zorg dat de hoofdlijn alleen die geel is. Door dit geel in allerlei gradaties toe te passen in je interieur wordt het spannend. Dus oker geel, goud geel, licht geel, warm geel, fel geel, neon geel. Kunstenaars gebruiken monochroom kleurgebruik ook veel in hun werk, zoals van Gogh in deed in dit werk. In de afbeelding hierboven zie je hoe ik monochroom geel heb toegepast.

Gele zonnebloemen van Gogh

 

Geel met blauw

Geel en Blauw.
Het is een voor de hand liggende combinatie en toch ook weer niet. Voor de hand liggend omdat het in de kleurenwereld “contrasterende kleuren” zijn. Dat betekent dat ze in de kleurencirkel tegenover elkaar staan. Maar voor interieurs zijn ze weer een minder bekende combi. Hier hebben we hem toegepast in duotone: okergeel met blauw. Door alle objecten voor de wand blauw te doen en alleen de wand houd je rust in het geheel.

 

Geel met blauw interieur, blauwe papier bloemen, blauwe lamp

Vanilletinten met roze en zwart

Ik houd wel van een beetje knallen met kleur, maar geel kun je ook heel zacht gebruiken, zoals ik deed voor hotelkamer de Vanille bij de Librije. Hier combineerde ik diverse zachte geel tinten met crème, zachtroze en zwart. Zo zie je dat het een heel ander effect geeft. Ik kies zulke kleuren juisctomde sfeer die ik neer wil zetten. Hier was dat een jaren ’50 setting met een Great Gatsby uitstraling. Kleur en vormentaal bepalen dan je sfeer.

 

Vanille hotelkamer met zwart, creme, beige en oud roze

Vanille hotelkamer met zwart, creme, beige en oud roze

 

Vind je het het lastig om de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Lees dan Zonder stress de juiste kleuren kiezen voor je interieur. 

—-

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eigenzinnige interieurs en producten voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden. Kom je er zelf niet uit of twijfel je? Ik denk graag met je mee of maak een heel plan voor je. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92