Een droom interieur voor jouw bedrijf, zo doe je dat!

Een droominterieur, zoals uit de bladen, dat willen we allemaal wel!
Je bent op vakantie en ziet in een hotel een prachtige lounge. Je bent op slag verliefd. De combinatie van kleuren, de prints, de meubels. Alles klopt en ademt sfeer uit. Dit wil jij ook voor je bedrijf! Driftig maak je foto’s zodat je dit zelf ook kunt gaan creëren.

Maar eenmaal weer op de zaak vraag je je af hoe je dat nu toe kunt passen in jouw bedrijf. In een goed en aantrekkelijk interieur is alles op elkaar afgestemd. De architectuur van de ruimte, de functie, de kleuren, de stijl.  Als dat niet klopt, there aint gonna be magic, darling…

Het analyseren van een interieur

Maar waarom spreekt de ene woonstijl je wel en het andere interieur je niet aan? En als je het dan weet; hoe pas je dat toe? Het is een kwestie van gevoel, en daarna van kijken. Eerst “voel” je of een ruimte je aanspreekt. Is dit het geval, dan ga je analyseren.
Wil je het eens proberen?
Kies een ruimte waar je helemaal weg van bent. Bijvoorbeeld een eetcafe, een hotelkamer of een luxe woonhuis. Je kunt dit doen in de ruimte zelf of je pakt een plaatje van bijvoorbeeld Pinterest of uit een woontijdschrift.

Welk gevoel geeft het droominterieur je?

Je begint waar je ook begon. Je gevoel. Welk gevoel roept de ruimte bij je op? Warmte, gemoedelijk, kil, tropisch, retro… probeer hier een woord aan te verbinden.

Welke elementen geven je dit gevoel?

Nu begint het kijken. Waar komt het door dat dit gevoel bij jou wordt opgewekt? Kijk naar de combinatie van kleuren, type meubels en accessoires. Ook prints en behang bepalen mede de sfeer. Is er bijvoorbeeld een behang gebruikt met Arabische invloeden, dan heb je grote kans dat de ruimte een Oosterse sfeer oproept. Ook aankleding zoals schilderijen, vaasjes of potten maken of het een aanvulling is op de totaalsfeer.
Hoe is dat bij jouw ruimte; klopt alles of zijn er dissonanten? (spullen die uit de toon vallen) Misschien is alles lieflijk en pastel en valt een knalblauwe fluwelen cocktail fauteuil uit de toon. Juist zo’n dissonant kan ook heel spannend werken in een ruimte!

 

Bekijk de kleuren

Je kijkt verder. Hoeveel kleuren worden er toegepast en welke zijn dit? Liggen de kleuren dicht bij elkaar, zoals bijvoorbeeld meerdere blauwtinten of zijn ze meer contrasterend? Kijk daarna goed naar de dosis van elke kleur. Is er een hoofdkleur? En welke volgen daarna? Hoe vaak wordt elke kleur toegepast en hoe ver staan ze van elkaar verwijderd in de ruimte? Lees hier meer over fel kleurgebruik in een interieur.

Bekijk de inrichting

Kijk hoe de ruimte is ingericht. Wat is de opstelling van de meubels, is die speels of strak. Opgepropt of ruimtelijk? Wordt er misschien gebruik gemaakt van vloerkleden die de meubels aan elkaar verbinden? Wat gebeurt er op de muren en het plafond?

Welke lijnen en vlakken zijn er

Nu gaan we een stapje verder. Je gaat door alle spullen heen kijken en op zoek naar lijnen en vlakken. Dit klinkt misschien wat abstract, maar dit gaat je helpen om de basis te analyseren. Probeer de ruimte als een plat vlak te zien en ga op zoek naar verbindingslijnen tussen tafels, stoelen, kasten, bijzettafels, muurbekleding, vloer. Zijn er veel diagonalen, dan zal de ruimte meer drukte en onrust uistralen. Lopen er veel parallelle of haakse lijnen dan zal de ruimte strakker over komen.

Wat kun jij zelf doen om je droominterieur te creëren?

Is het je gelukt om je droominterieur van binnen uit te bekijken? Dan heb je nu het recept in handen om het zelf te gaan doen! Als je alle elementen juist toepast, dan ontstaat de sfeer die jij zo gaaf vindt vanzelf. Wees hier wel consequent in. Het hoeft niet te betekenen dat je alles letterlijk kopieert van die ruimte. Als je teveel vasthoudt aan je droomplaatje wordt je teleurgesteld omdat jouw ruimte er nu eenmaal anders uit ziet qua vorm en ook de ramen en deuren zitten op andere plaatsen. Maak er je eigen vertaling van met de tools die je nu in handen hebt. Let op je hoeveelheid per kleur, de balans ervan, de “taal” van de spullen die je erin zet en je compositie.
Zie je ruimte als een canvas die je gaat beschilderen.

Ben je erachter WAAROM je je droominterieur mooi vindt? Geef deze droom dan nu handen en voeten voor jouw bedrijf!

Hulp nodig?

Vind je het lastig om het alleen te doen of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Bel me gerust om met je mee te kijken! je kunt me bereiken op 06- 12 72 96 92. Dan help ik je om door de bomen het bos te zien.

—-

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eigenzinnige interieurs en producten voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden. Kom je er zelf niet uit of twijfel je? Ik denk graag met je mee of maak een heel plan voor je. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren