Welk interieurontwerp zorgt ervoor dat jouw gasten zich thuis voelen in de hotelkamer?

Als je thuis in je eigen huis bent kun je helemaal jezelf zijn. Dat is zo fijn aan thuis zijn. Lekker de schoenen uit en voetjes op de salontafel. Geen opgelegde rollen of verwachtingen, maar helemaal 100% JIJ. Een goed interieurontwerp laat zien wie jij bent, of nog mooier; het reflecteert wie jij wilt zijn. Zo streef je naar een nog mooiere versie van jezelf. Maar hoe zit dat voor jou gasten als ze onderweg zijn, kun jij dit gevoel ook in jouw hotel creëren?

Als je in een hotel overnacht, of dat nou voor je werk is of privé, dan ben je buiten die vertrouwde zone. Je zit een vergadering voor, je doet een zakendeal of je bent lekker op reis. In alle functies buiten de deur heb je allemaal verschillende rollen. En dan op je hotelkamer… ben je weer met jezelf. Je doet je stropdas af en wilt jezelf kunnen zijn. Wil je dan in een zakelijke omgeving zijn? Een keurig bed, stoeltje ernaast, en dat was het dan wel? Juist dan wil je ook daar een sfeer waar jij je thuis kunt voelen!

Jij als hotelier kunt hierin voorzien. Jij creëert met de interieurstyling hun thuis op reis. Maar hoe?

Interieurontwerp; Bye bye buro, hello zitje!

Je hebt net heerlijk gegeten met je liefje en na een avondvullend programma van heerlijke gangen en mousserende wijnen kom je in je kamer aan. Ga je dan aan je buro zitten?! Nee jakkes. Dan wil je toch in een fantastisch fijne bank kunnen ploffen? De mooiste en grootste fluwelen bank die je ooit hebt gezien. Waar hebben ze die vandaan, wat een gaaf ding! Je zet de hi-fi aan en trekt nog een lekker wijntje open. Zo, dat is beter.

Haal de buro’s dus uit de kamers!

Hieronder zie je op de foto’svan mijn project bij De Librije wat een nieuwe interieurstyling teweeg kan brengen. Ik heb alle buro’s vervangen door sfeervolle zitjes en kleur en warmte toegevoegd.

De Librije | Hotelkamer Bergamot VOOR de restyling

 

interieurontwerp Librije's hotel thema Rijksmuseum
De Librije | hotelkamer Bergamot NA de restyling

Heb je nou toch veel zakelijke gasten die op hun kamer ’s avonds nog wat werken? Ook dan mag ie eruit; 99% zit op hun bed of in de lobby te werken.

Oke, nu heb je een ‘gat’ in je kamer. Wat dan wel? Ga voor een fijn zitje. Dit kan klein en groot. In wat kleine hotelkamers zie je vaak een burootje tegen de muur geplakt. Want die zijn zo lekker efficiënt in de ruimte; smal. Maar ook in kleinere ruimtes kun je vaak al iets leuks maken. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan je zitje in allerlei vormen; een hoekbank, een twee- of drie zitter, een paar mooie fauteuils bij elkaar. Een keke chaise longue. Zorg er wel voor dat er aflegruimte is voor de spullen van je gasten. Een salontafel kan dit bijvoorbeeld prima doen.

De Librije | Hotelkamer VOOR de nieuwe interieurstyling

 

De Librije | Hotelkamer NA de nieuwe interieurstyling

Interieurstyling. En de rest…

Dus, die extra large fluwelen bank staat er. En de rest, wat ga je met de styling doen? Welk styling kies je? Hoe ga je de hotelkamer nu verder inrichten?
Een goed interieurontwerp is voor mij als een gerecht; je kunt niet zomaar ingrediënten weg laten of toevoegen. Als iets verandert in een ruimte, moet je bijna weer opnieuw beginnen, zo precies komt die balans voor mij. Heb je een restaurant dan weet je hier alles van. Je haalt toch ook niet zomaar die vadouvan eruit en doet er kerrie bij?

Je snapt hem al, dit moet je dus allemaal van te voren bedenken. De plattegrond, de stijl, de sfeer, de kleuren. Als dat allemaal helder is in een goed doordacht interieurontwerp, dan kun je ook heel gericht inkopen doen! Door je goede voorwerk weet jij precies welke bank het wordt, in welke stof en in welke kleur. Je zwicht niet voor die ook wel leuke hoekbank, want die past niet bij je concept. Je koopt goed in en bespraat daarmee ontzettend veel geld. Door alles in balans te laten zijn in je ruimte, zorg je ervoor dat je gast zich thuis voelt.

Zoals met elk goed interieurontwerp is balans dus key. Hierbij is een mooie gelaagdheid in kleuren, texturen en materialen erg belangrijk en ontstaat een ruimte met een rijke uitstraling waar jouw gasten zich echt thuis voelen op reis. Wat prachtig en waardevol om voor dit voor ze te kunnen doen.

Extra interieurstyling tips:

– Zorg voor levend groen in de kamer. Dit geeft de ruimte een gevoel alsof er mensen leven en niet alleen een ruimte is waar af en toe iemand komt stoffen.
– Zorg voor mooie items en decoratie; dit lift de kamer enorm in zijn huiselijkheid. Maak kleine groepjes collecties en sluit hierbij aan in het thema van je kamer.
– leg de krant op de kamer
– verzamel leuke boekjes waar mensen even in kunnen kijken en blij van worden. Een met gekke foto’s of inspirerende teksten.

 

De Librije | Levend groen

Denk je nu, wat een karwei, waar begin ik en welk thema werkt bij mijn hotel of waar vind ik dan zo’n XXL fluwelen bank tegen een goede prijs? Kun je wel wat hulp gebruiken in het hele traject van conceptontwikkeling en inkopen? Ik kan je compleet ontzorgen; van ontwerp tot de laatste kussens op de bank. Ik kan scherp inkopen bij mijn leveranciers en originele ideeën bedenken die jouw geld besparen. Ook wel fijn, toch? Zo heb jij een top of the bill originele hotelkamer voor je gasten tegen een pracht prijs.

Kijk hier hoe ik je zou kunnen helpen.

 


 

Ingrid heeft een eigen stijl, die perfect bij ons past. Bij het stylen kiest ze voor kleur, diversiteit, mooie functionele materialen en organische elementen.

Door de goede gesprekken die wij vooraf met haar hebben, weet Ingrid precies wat onze wensen zijn en dit kan ze vervolgens goed vertalen. Onze kamers van Librije’s Hotel hebben van begin af aan een onderscheidend karakter, iedere kamer is uniek. Ingrid heeft ervoor gezorgd dat dit ook zo is gebleven.

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Het is precies zo geworden zoals wij het voor ogen hadden. 

Jonnie en Thérèse Boer

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren