Interieurontwerp voor de Librije, een kijkje achter de schermen; de toiletten

Sinds vorig jaar september ben ik aan het werk in opdracht van driesterren restaurant De Librije in Zwolle. Lees mee voor een kijkje achter de schermen over interieurontwerp voor de Librije! De eerste blog gaat over de toiletten, die transformeerden van plain black and white naar glamourous chic!

Via het vrije studiowerk dat ik samen met fotograaf Ron Greve maakte kwam ik terecht bij De Librije. Ron fotografeert al jaren hun mooie gerechten en liet ons werk aan Thérèse Boer zien. Mijn werk over wat je kunt  doen met kleur en inrichting had haar geïnspireerd. En dat is nou precies waar ik blij van word! Zo kwam het balletje aan het rollen. Nadat mijn PILE ME UP poefjes een paar jaar in de binnentuin hadden gestaan voor het restaurant er kwam, mocht ik nu aan de slag in het interieur.

Moodboards

Ik maakte meerdere moodboards, over mijn visie op kleur en interieur. Boordevol eigenzinnige kleurencombinaties en ideeën over hoe het net even anders kan. Ik vertelde over mijn passie voor mooi behang en wat je met prints zoal kunt doen. Toen vroeg Thérèse me even mee te lopen naar de toiletten. Er lagen er al wat plannen, “iets met stickers op de deuren”. Maar wat? Toen we het bekeken zag het voorportaal er ook niet zo heel spannend uit. Jammer, want die ruimte konden ze er juist heel mooi bij betrekken!

Zo was de hal VOOR de restyling. Hij deed vooral ook dienst als doorgang naar de kantoren boven. Een glazen vitrine kast met wat kunstvoorwerpen, en veel witte muren….

 

Ik maakte een plan voor zowel de toiletten als de gang in de vorm van een moodboard waarop ik adviseerde over kleur en items.

Ik koos voor een combinatie van oud roze, goud en zwart. Zwart zorgt voor stoerheid in een interieur en maakt een interieur dat te soft neigt te worden weer wat zwaarder. Zo komt het in balans. Thérèse houdt wel van wat kitsch, dus dit gouden behang viel wel in de smaak! Via het Rijksmuseum vroeg ik grote bestanden op van oude schilderijen welke ik opblies en opmaakte om op sticker te laten printen voor op de deuren. Ik houd me niet bezig met trends, maar het hing blijkbaar in de lucht, want niet veel later kwam ik overal dit soort behang tegen. 🙁

Aan de slag!

De plannen werden meteen goedgekeurd en de wens was om het ook meteen uit te laten voeren. Dus als een malle alles in gang gezet en binnen twee weken stond het er!

Aanbrengen van de stickers op de deuren

De lambrisering heeft naast een esthetische functie, ook een praktische en kostenbesparende functie. De wanden moeten vaak bijgeschilderd worden in de Librije. Door het aanbrengen van een lambrisering hoeft nu alleen de onderkant opnieuw geschilderd te worden!

Bestaande elementen hergebruiken

Ik vind het leuk om te onderzoeken wat mogelijk is met bestaande elementen. Dit scheelt uiteraard vaak geld, maar het daagt mij ook uit om dingen te bedenken die ik anders niet had bedacht. Zo ook met de bestaande wandlampen in de gang. Eerst leken ze een ‘sta-in-de-weg’, maar toen ik ze anders ging bekijken zouden ze in de nieuwe setting blikvangers worden! Ik liet ze zwart poedercoaten en maakte er zwarte franjes aan.

 

Van saai zwart naar bloemenmuren

Voor op de tegelmuren in de toiletten liet ik stickers in Italië in oud roze en goud printen en op maat snijden. Met deze stickers maakte ik gepixelde, abstracte bloemen, zo was er een mooie link met de bloemen op de deuren.

 

VOOR
Foto Ron Greve
Foto Ron Greve

NA

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Omdat de gang nu bij de toiletgroep ging horen wilde ik iets creëren waar de gasten zich konden “checken” voor ze terug gingen naar het restaurant. Ik maakte een enorme spiegel, gebaseerd op een ouderwetse handspiegeltje. Heerlijk vind ik het om ook zelf items te ontwerpen en zelf te maken.

Geen gewoon plankje

Tussen de wastafels stond een grote zwarte kast die erg dominant was in de ruimte. Deze ging weg en natuurlijk kon ik gewoon een paar plankjes er voor terug hangen. Maar het is veel leuker om er iets bijzonders voor te bedenken. Het werden drie over-de-top bakjes met zwart embossed PU leer en gouden franjes die onder elkaar kwamen te hangen.

 

Dit was ’em, een kijkje achter de schermen, bij de toiletten!

Nieuwsgierig naar wat ik kan doen voor jouw bedrijf of huis? Bekijk HIER mijn diensten of neem meteen CONTACT met mij op!

Foto Ron Greve
Foto Ron Greve
Foto Ron Greve
Foto Ron Greve
Foto Ron Greve

BewarenBewaren

BewarenBewaren