Het geheime ingrediënt van jouw hotelinterieur

Een geheim ingrediënt om jouw gasten onbewust op hun gemak te laten voelen. Klinkt dat niet te mooi om waar te zijn? Wij laten het op de  Independent Hotel Show aan je zien!

 Als hoteleigenaar wil je dat je gasten zich op hun gemak voelen in je hotel. Het interieur van je hotel en vooral het kleurenschema is erg belangrijk voor het onderbewustzijn van jouw gasten. Dit bepaalt hoe ze zich op hun gemak voelen of niet.

DESIGNING FOR THE SUBCONSCIOUS

Voor dé Hotelbeurs van de BeNeLux werd onze studio gevraagd om de entree te ontwerpen.
Betreed de Entrance Experience en dompel jezelf onder in de ‘WOW’. Ontdek hoe een hotel eruit kan zien! Geef je gasten het beste dat er is; de ervaring van bestaan​​ in plaats van bezitten. In de filosofie van Ingrid door een unieke visie te hebben en je gasten te verrassen. Warmte, gezelligheid en verrast worden gaan hand in hand.

Independent Hotel Show Entrance Experience Ingrid van der Veen
Hoteldesigns by Ingrid van der Veen

 

Verken een lobby en een prachtige hotelkamer, beide speciaal ontworpen voor de show, met behulp van eigenzinnige combinaties en spannende kleuren samengebracht in een verfijnd ontwerp. Ontdek dat dankzij Ingrids filosofie warmte, gezelligheid en verrast worden hand in hand kunnen gaan!

De Entrance Experience begint in gouden tinten; de kleur van verlangen. Alle wensen die je hebt ontstaan vanuit een verlangen en gedachte. Verder de Experience in gaand, ontdek je een sfeervolle hotellobby en een prachtige hotelkamer. Beide ruimtes zijn ondergedompeld in spannende kleurencombinaties en luxe materialen. De eigenzinnige combinatie van verschillende materialen maakt het ontwerp verfijnd.

 

Independent Hotel Show Entrance Experience Ingrid van der Veen
Hoteldesigns by Ingrid van der Veen

Ontwerp concept

Het ontwerpconcept is gebaseerd op CHAOS EN SYNCHRONISATIE.

“Amorfe en lineaire vormen wisselen elkaar af in mijn ontwerp. Het kenmerkt het nieuwe decennium; evenwicht vinden. We durven onszelf vaak niet te laten leiden door onze gevoelens, onze intuïtie. Maar welke invloed heb je op alles? Welk effect hebben je acties en ideeën? Tijdens het ontwerpen volg ik altijd mijn intuïtie en invloeden. Wij zijn reizigers die hun eigen bestemming kiezen.”

 

Independent Hotel Show Entrance Experience Ingrid van der Veen
Moodboard Entrance Experience – studio Ingrid van der Veen

 

Ondanks het levendige kleurgebruik in onze ontwerpen, voelt het interieur nog steeds ontspannen en gezellig aan. “Het is prachtig wat kleuren onbewust doen voor de stemming van je gasten. We gebruiken dit effect maximaal. Het is een dunne lijn tussen te veel kleur en patronen. Ik ben constant aan het toevoegen en weglaten totdat het helemaal perfect is. Bovendien ontwerpen we veel op maat gemaakte items zoals we voor deze ruimtes hebben gedaan in de Independent Hotel Show.”

 

Onze Partners

Het mooie van ons vak vinden wij ook de samenwerking tussen ons en onze leveranciers. Om het beeld te creëren dat we voor ogen hebben werken we graag samen met dezelfde vakidioten. Die met ons meedenken in oplossingen voor (soms complexe) vraagstukken.

Luxe dessins en fluweel behang

Alle materialen voor de Independent Hotel Show zijn met zorg geselecteerd bij 23 prachtige partners waar we trots op zijn! Allemaal bedrijven die ook voor de hospitality sector werken en producten en materialen leveren die hier geschikt voor zijn.

In de hotelkamer zochten we naar een dromerig beeld voor aan de wanden. De dessins zijn hier van de hand van Bert Timmermans van Working Bert. Ze zijn geprint op luxe fluweel van het gespecialiseerde textielprint bedrijf Textiles and More. Ook de voiles in de entree met prachtige botanische elementen zoals varens is een samenwerking met deze beide partijen samen. In de lobby is het behang ook ontworpen door Bert.

Sfeer en warmte door de juiste materiaalkeuze

In zowel de lobby als de hotelkamer hebben we een lambrisering aangebracht met wandlijsten van Orac Decor. Dit innovatieve product stelt geeft je veel ontwerp vrijheid waardoor je zo de stijl neer kunt zetten die je zoekt.  Onder de wandlijsten hebben we in de lobby wandtextiel van Dutch Walltextile Company; de Kingdom 09. De rijke kleur in zacht fluweel, geeft de ruimte precies wat we zoeken; warmte en balans. Dit hebben we terg laten komen in de gordijnbakken bij de uitgangen. In de hotelkamer is de strook onder de lambrisering ook van Dutch Walltextile met de Tartan 36.

Geen lobby zonder fijne zitjes! In Richmond Interiors vonden we de juiste partner voor al onze meubilair. Van stoere fluwelen fauteuils tot elegante bijzettafeltjes, van buro en nachtkastjes voor in de hotelkamer.

 

De W110 Hill panelen van Orac Decor die wij voor het headboard gebruikten

Een op maat ontworpen interieur omdat jouw hotel uniek is

Het moge duidelijk zijn; wij ontwerpen veel op maat! Voor de Independent Hotel Show hebben we dat met partner Capaz gedaan. De balies hebben we bekleed met Mehari en Boudoir uit de Dutch Walltextile collectie. De stenen bladen op de balies zijn van het Italiaanse COEM gezaagd door Grillo.

 Ook de hoge kasten in de entree zijn door Capaz uitgewerkt naar ons ontwerp. Bekleed met een prachtig wortelhout dessin van leverancier Pfleiderer en antieke spiegels achter de ornamenten van partner Boer Glas, welke als enige leverancier in Nederland de Antique Mirrors uit Italië op voorraad hebben.

 

Independent Hotel Show Entrance Experience Ingrid van der Veen
Geselecteerde meubels en decoratie van Richmond Interiors

Naast de op maat ontworpen en gemaakte items ontwerpen wij doorgaans ook de gordijnen, kussens en bedplaids voor hotels. Zo ontstaat de juiste touch die we zoeken! De luxe projectstoffen die we hebben geselecteerd van leverancier The Romo Group zorgen voor de juiste tonen hierin.

Een hotel moet onverwoestbaar en het liefst onderhoudsarm zijn, daarom kozen we voor een PVC vloer van Therdex. De Design Serie is een bijzondere collectie met bijzondere structuren en vormen. Wij gaven de Receptie een prachtige look met de Design15093. In de hotelkamer kozen we een lichtere variant met de klassieke uitstraling van de Hongaarse punt, de Chevron 6542.

Voor de hotellobby van de Entrance Experience ontwierpen we een wall-to-wall met de collecties van onze partner van Besouw. Grafische lijnen in het op maat gemaakte ontwerp bieden tegenwicht in deze ruimte aan het drukkere behang en zo brengen we de ruimte in balans. In de hotelkamer hebben we een tapijt ontworpen gebaseerd op een doorsnede van een edelsteen. Kom kijken wat op maat gemaakte ontwerpen toevoegen aan je hotel interieur. Ook voor onze stand (A21) ontwierpen we een wall-to-wall, hier met de mooie 2626 Silk look van Jabo Carpets. Door de mooie kleuren uit hun series konden we helemaal los gaan!

 

Omdat je het beste (en mooiste!) bed voor je gasten wilt

Voor de hotelkamer mochten zelf een bed samenstellen van hotel leverancier Auping. Met hun handige (online) configurator stel je in no-time je lievelingsbed samen. Omdat zij zoveel verschillende opties hebben in stoffen (ook veel 100% sustainable!) werkt dat als ontwerper heerlijk. Zo kunnen we zelfs het hotelbed aan laten sluiten bij de sfeer die we neer willen zetten! We kozen voor de Independent Hotel Show de luxe Criadeboxspring. Een rustig en stijlvol design met mooie details. Achter het bed ontwierpen we een paneel met decor elementen van Orac Decor en onderaan een lijst met antieke spiegels via Boer Glas.

De juiste sfeer neer zetten in je hotel heeft veel facetten. Een hele belangrijk onderdeel om je interieur te maken of te breken is de verlichting. Daarom werkten wij samen met Hudson Valley Lighting Group. Wij hebben voor hen gekozen omdat ze een zeer uitgebreide collectie hebben en we zo voor elke ruimte bij hen terecht kunnen. Ook zij leveren wereldwijd aan hotels en restaurants en daarmee is de kwaliteit gewaarborgd die wij zoeken in armaturen.

Omdat wij elk interieur uniek willen maken werken wij naast op maat gemaakte onderdelen ook veel samen met kleine bedrijven en kunstenaars. Voor de Entrance Experience van de Independent Hotel Show vroegen we daarom Isaac Monte zijn bijzondere kristallen collectie mee te nemen. De Cristal Knoten de Eclipsezijn twee bijzondere lampen die we in de lobby uit zijn collectie laten zien. Ook zijn kristallen vazen zijn kunstwerkjes op zich!

Een persoonlijk hotelinterieur

Het persoonlijk maken van een interieur zit hem in de details. Grote foto kunstwerken van Umo Art Gallery sieren de muren in de lobby en hotelkamer en passen precies bij de uitstraling en kleurenpalet. De edelstenen van St1Gallery geven de ruimtes de juiste touch en vibe en staan voor het volgen van je intuïtie. Een ruimte met boeken creëert in een hotel een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Samen met de prachtige koffietafel boeken van Terra Lannoo vonden we hierin de juiste partner.

’s Zomers Bloemen maakte de ruimtes helemaal af met prachtige botanische settings en de tofste samenstellingen in gespoten (droog) bloemen.

Independent Hotel Show Entrance Experience Ingrid van der Veen

 

Omdat het om een Experience gaat horen daar ook geluid en geur bij! MVIE Audiovisuele Techniek en Marie Stella Maris maakten de beleving compleet met heerlijke cocktail lobby muziek en subtiele geuren die de sfeer completeerden.

Zo creëerden we samen met deze veelzijdige leveranciers een prachtige lobby, hotelkamer en receptie voor de Entrance Experience op de Independent Hotel Show 2020.

 

“Als ontwerpers hebben we de magie om gedachten in tastbare materie te veranderen“.