Luxueus wandtextiel op je muur in plaats van behang

Behang is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Maar wist je dat je ook textiel op je muren kunt doen?

Als voorstander van NO WHITE WALLS ben ik gek op wandtextiel. Het maakt een ruimte instantly rich and glorious. Precies zoals we het graag willen. Toch?!

In mijn vorige blog over de Masters of LXRY beurs vertelde ik al over het wandtextiel in mijn stand. Ik gebruikte diepblauw fluweel en de reacties waren zo enthousiast! Meerdere aanvragen kwamen binnen! Vandaar een blogje over wandtextiel voor je interieur.

Sinds een aantal jaren zijn er meerdere bedrijven die het wandtextiel aanbieden. Voor de beurs werkte ik samen met Dutch Walltextile Company Amsterdam.

Zij hebben een prachtige collectie in wandtextiel. Zowel uni’s al vele rustige dan wel meer flamboyantere dessins en kleuren.

 

 

De historie van wandtextiel

Al vanoudsher werd textiel als wandbekleding toegepast. Vorig jaar was ik in de herfst op het prachtige Kasteel Groeneveld in Baarn op deΒ FINE art & antiques fair. Naast allerlei soorten kunst en antiek heb ik me ook zeker verlekkerd aan al het textiel op de muren! Juist die link naar vroeger maakt het voor mij zo mooi.

 

 

 

Ook Paleis het Loo blijft voor mij een favoriete inspiratiebron als het gaat om kleuren en textiel op de muren. Echt een bezoekje waard!

 

 

Ik houd van moderne (kleurrijke) interieurs met een knipoog naar vroeger. Dat kan hem zitten in een mooi behang, een gave retro fauteuil die de show steelt in je woonkamer door zijn excentrieke vorm of bekleding. Maar dus ook door gaaf wandtextiel toe te passen!

Waarom zou jij voor wandtextiel kiezen?

Wil jij een luxe interieur dat excentriek en uniek is? Een die terug grijpt naar de rijke historie van interieurarchitectuur, maar ook modern is? Ga dan voor wandtextiel!

Het mooie Β van wandtextiel is dat je een luxe en warme sfeer aan de ruimte geeft. Het geeft een huiselijke sfeer die toch ook chique is. Mensen zien meteen dat jij anders bent en durft. Daar kun je zelf zo ver in gaan als bij jou past. Ga je voor een rustige linnen in een aarde tint of durf jij BOLD te gaan met goud in een flamboyant patroon?

 

 

Houd jij van meer kleur?

 

 

Ook kun je de glamour factor wel of niet toepassen, er zijn vele wandtextiel soorten met zilver en goud erin verwerkt. Die zijn zo prachtig!

 

 

Naast dat het materiaal een rijke sfeer geeft aan de ruimte heeft textiel ook een akoestische werking. Dit zul je dan ook zeker gaan merken in je interieur!

In welke ruimtes kun je wandtextiel het beste toepassen?

In mijn opinie overal. Ik heb zelfs behang in mijn badkamer!

Woonkamers en slaapkamers zijn uitermate geschikt voor dit materiaal omdat ze een warme uitstraling hebben.

Keukens zijn ruimtes waar de wanden sneller vuil en vet worden. Ik zou het dus niet meteen aanraden achter je fornuis, maar een andere wand met een leuk zitje kan natuurlijk prima! Mooie en bijzondere wandlampen erbij en je hebt je hele woonkeuken zo een nieuwe look gegeven!

Ook de gang kan goed, breng dan wel een lambrisering aan, zodat de onderlaag niet snel beschadigd.

Het fijne aan behang en wandtextiel is dat je de ruimte zo n=snel getransformeerd hebt. Denk eraan dat je kleurenschema nog goed aansluit. πŸ˜‰

 

Hoe verwerk ik wandtextiel op mijn muur?

Achter het wandtextiel is een papierlaag verwerkt. Je behanger kan dus gewoon de muur insmeren. De rollen zijn vaak erg breed (130 cm), dat maakt dat het een lastig karweitje is. Ik raad je dan ook aan om met een goede behanger te werken. Vlekken blijf je sneller zien op textiel dan behang. Dat zou zonde zijn!

 

 

 

Zou jij ook graag wandtextiel op je wanden hebben?
Misschien weet je al waar, maar nog niet welke dessin of in welke kleur?
Of misschien heb je geen idee of dit iets voor jouw interieur zou kunnen zijn en wil je graag advies?

Ik help je graag met het maken van de juiste keuze in materiaal, kleur en dessin. Ook kun je het via mij inkopen. Ik zorg voor kleur samples en voor de juiste metrages.

Zullen we vrijblijvend kennis maken? Neem dan contactΒ met mij op.

Wil je mijn blogs in je mailbox? Door een mailtje te sturen aan info@ingridvanderveen.com met als onderwerp mailing list en je mailadres in je mailtje. Dan krijg je automatisch al mijn blogs op de mail!

Mij volgen op Instagram kan ook, daar post ik wanneer er een nieuwe blog online is.