Ingrid van der Veen

Al van kinds af aan ga ik kleurrijk door het leven. Mijn moeder naaide voor mij en mijn zus de kleurrijkste jurken met roesjes, kantjes en kwastjes en ik verzamelde pennen, stiften en gummetjes in alle kleuren van de regenboog. Later naaide ik als puber grote merklogo’s op mijn merkloze neon outfits en vanaf mijn 20e verf ik mijn blonde haren vuurrood.

Mijn kledingkast is als een goed gevulde doos kleurpotloden en met de kleding die ik kies geef ik ’s ochtends mijn dag al kleur. Ons opknaphuis vlakbij Zwolle is een meerjarenproject en één voor één nemen we de verschillende ruimtes onder handen waarbij ook veel kleur wordt toegepast.

Ondernemer

Al bijna 20 jaar ben ik creatief ondernemer. Na mijn opleiding architectonische vormgeving aan de kunstacademie werkte ik met mijn bedrijf Zijwind als art director voor films en televisieseries. Ook ontwierp ik tentoonstellingsruimtes, theaterdecors en beeldende kunst voor de openbare ruimte. Zo leerde ik de kunst van het verhalen vertellen met beelden, de ruimte als prentenboek.

Twee prachtige kinderen rijker blies ik in 2012 leven in het designlabel Popsicle en ontwerp praktische producten met een knipoog. Door verrassend gebruik van materiaal en verschijningsvorm krijgt binnen Popsicle het alledaagse een verhaal, een herinnering, een gedachte. Het ontwerpproces heb ik nog steeds in eigen hand, de ontwikkeling, uitvoering en marketing heb ik inmiddels uit handen gegeven.

Vrijheid

In mijn studio aan huis, in de Veluwse bossen, werk ik met mijn Mac en Photoshop, schaar en lijmpistool, naaimachine en afkortzaag met veel plezier om de wereld wat meer kleur en eigenzinnigheid te geven.

Onder mijn eigen naam, Ingrid van der Veen, blijf ik dicht bij mijzelf en ontwerp ik interieurs voor bedrijven en professionals uit het hoge segment. Met de spanningsboog van projectmatig werken en de vrijheid om te maken wat ik niet kan vinden, zet ik mijn vakkennis en creativiteit graag in om ruimtes om te toveren tot spraakmakende statements.

125

Kringlopen bezocht

236

Kleuren geselecteerd

45

Stoelen getransformeerd