Chat with us, powered by LiveChat

Kleine ruimte? Gekleurde vloer!

Heb je een bedrijf of huis dat niet al te groot is? Dan zou je eens kunnen overwegen om de vloer een kleur te geven. Eigenlijk is dit een beetje optische illusie, want de vloer wordt natuurlijk niet groter. Door de vloer een kleur een kleur te geven, vergroot je visueel het oppervlak. Kleine ruimte? Gekleurde vloer! Kijk mee…

 

 

Zo doe je dat

Het is belangrijk dat je de hele vloer schildert en niet met vloerkleden werkt. Het gaat er juist om dat de hele vloer de aandacht krijgt.
Naast schilderen van je vloer kun je natuurlijk ook werken met met tegels, vloerbedekking of prints. Het gaat er om dat het hele oppervlak van de vloer mee doet. Aanvullend op het optische effect, krijg je natuurlijk ook een ontzettend bijzondere uitstraling van je ruimte.

De wanden

Heb je een vloerkleur gekozen? Maar wat ga je dan met je wanden doen…
Hierin heb je weer tal van keuzes te maken; schilderen, behangen, regelen, ander effect… Ik ga hier even uit van een geschilderde wand.
Kies je wandkleur een een paar tinten lichter dan de vloer dan ontstaat er een gelaagd effect met een wat zachtere uitstraling. Kies je je wandkleur hetzelfde als de vloer dan wordt het resultaat een diep kleur effect.

 

En dan is er natuurlijk ook nog de optie om de wand een hele andere kleur te geven! Zo krijg je een echt WAUW effect. Hierin kun je zo ver gaan als je wilt, kan of juist wat zachter.

 

 

Aanvullende tips voor een visueel groter interieur:

  • zet de vloer niet te vol
  • plaats niet alles langs de wanden
  • plaats niet van alles NAAST elkaar langs de wanden
  • zet je meubels op pootjes
  • maak symmetrische opstellingen

Met deze tips komt het nu waarschijnlijk helemaal goed om jouw kleine ruimte optisch te vergroten. Succes!

Hulp nodig?

Vind je het toch nog lastig om de ruimte goed in te delen, de juiste kleur of materiaal te kiezen? Ik  kijk graag met je mee. Neem gerust contact met me op, dan help ik je door de bomen het bos weer te zien.

——

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eigenzinnige interieurs en producten voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden. Kom je er zelf niet uit of twijfel je? Ik denk graag met je mee of maak een heel plan voor je. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92