INTERIEUR MAKE OVER VOOR JE HOTEL

Waarom een interieur make over van je hotel?

Als hoteleigenaar weet je dat stilstand achteruitgang is. Met alle nieuwe ontwikkelingen is het belangrijk dat je up-to-date blijft. Niet alleen vanwege nieuwe snufjes, maar met name door de huidige tijd van social media fotograferen gasten je zaak zonder dat jij het weet. Juist negatieve dingen als scheuren in gordijnen (ik kom het zo vaak tegen als we aan de slag gaan in hotels!) komen op de foto of worden door verteld aan vrienden en collegas. 

 

Die negateive publiciteit kun jij je in deze concurrende tijd niet veroorloven. Zorg ervoor dat je zaak altijd tip-top is. Dit doe je door regelmatig een Interieur make over hotel

Hoe vaak is een interieur make over van een hotel nodig?

Wij streven naar hotelontwerpen die tijdloos zijn. Op die manier gaat je hotel interieur lang mee. Uiteraard zijn kleine updates en makeover van je hotel altijd nodig door het intensieve gebruik. Een totaalontwerp van een hotel interieur gaat 10-15 jaar mee, een restyling van je hotel interieur raden wij om de 5 jaar aan. Een nog betere aanpak is om elke 3 jaar een kleine hoekje op te waarderen, zo zien je gasten dat jij actief bent in je zaak en kun je de kosten spreiden. Want don’t forget; stilstand is achteruitgang. Dat zien je klanten ook.

 

Door te werken met een punt op de horizon en een stappenplan weet je precies waar je naar toe gaat zodat de tussentijdse aanpassingen logische onderdelen van je huidige interieur worden. Een flexibel hotel interieurontwerp geeft je de mogelijkheid de make over makkelijker uit te voeren.

Hoe creëren wij een bijzonder hotel interieur?

Een van onze geheime wapens is het eigenzinnige kleurgebruik van interior designer Ingrid van der Veen en haar manier van toepassen van bijzondere materialen. Daarnaast ontwerpt Ingrid veel op maat gemaakte items voor haar hotelinterieurs. Van tapijten tot lampen, van bijzondere wanden tot de bar in de lobby en van meubels tot hotelkamer bedplaids.

 

Voor het project hieronder is alles op maat ontworpen op de groene fauteuils na.

Hotellobby groen goud aubergine Boutique Hotelstyle

In welke hotel interieur stijlen werken wij?

Wij werken voor hotels die de standaard hoog hebben en vanuit passie werken. Die inzien dat prachtige lobbies en hotelkamers een must zijn om hun publiek te binden en hier dan ook graag op inzetten. Die houden van een bijzonder interieur en daarmee de beleving van de klant vergroten.

 

Wij werken vanuit kleur omdat wij dit een noodzakelijk ingrediënt vinden om bijzondere hotelinterieurs te creëren. In bijvoorbeeld de Boutique Hotel en Eclectic Chic Style gebruiken wij prachtige rijke materialen die het hospitality interieur doen opleven. Wij houden ook erg van Art deco invloeden die wij vertalen naar eigentijdse interieurs. Zoals je kunt zien in de luxe hotelkamer Vanille voor Librije’s Hotel. 

 

Indien wij een interieur make over gaan doen van een hotel interieur dat we niet zelf hebben ontworpen sluiten wij aan bij de stijl die er al staat. Wel kijken we samen welke stip je op de horizon wilt zetten en welke stappen daar bij passen.

Hoteltrends

Als gespecialiseerd hospitality design buro zijn wij uiteraard op de hoogte van hoteltrends. Een van de belangrijkste trends die wij zien voor hotels is het aanpassen van de traditionele structuur van een hotellobby. Het wordt steeds meer een lifestyle lobby, waardoor inchecken niet meer gebeurd zoals vroeger. De lobby mag het statige weglaten en meer overgaan op fijne ruimtes met veel sfeer en gezelligheid zoals we voor deze hotel lobby deden.

 

Ook gepersonaliseerde belevingen zijn een hoteltrend. Door net iets aan te bieden dat verder gaat dan het gemiddelde hotel onderscheid jij je. Want dat is precies waar mensen over gaan praten. Pretty nice, toch?

Welk interieurontwerp ervoor zorgt dat jouw gasten zich thuis voelen in de hotelkamer lees je in deze blog.

Hoe werken wij aan jouw hotel makeover?

Eerst gaan we goed met jou kijken wat werkt nu wel en wat niet? Is een makeover genoeg of moeten we meer aanpakken? Waar wil je naartoe met je bedrijf? Spreek je nog steeds de juiste doelgroep aan en doe je dat in de juiste taal? We dive in deep.

 

We kijken ook goed of je hele customer journey klopt en eenheid uitstraalt. Vaak zien we dat hier verschillende bedrijven op hebben gezeten, waardoor het versnippert is geraakt. Je gast komt in aanraking met je via je website of een folder en dit zet zich voort totdat ze bij je geweest zijn. 

 

Wij werken dan als art director aan je hele bedrijf en laten het totaalplaatje kloppen van je website tot lobby, van menukaart tot bijvoorbeeld interieur van je toiletten. We kijken welke schakels nodig zijn om aan te passen en maken een plan van aanpak voor je. 

 

 

Lees meer over onze werkwijze voor (luxe) hotel interieurs. 

Waar laten wij ons door inspireren voor hotel interieurs?

Kleur is een van de belangrijkst onderdelen van onze ontwerpen. Voor elk project kijken we dan ook naar weer nieuwe paletten. Mode is hiervoor een belangrijke inspiratiebron, maar vaak werkt Ingrid vanuit haar intuitie.

 

Jaarlijks bezoeken we veel (internationale) beurzen op het gebied van interieur. We zijn dus prima op de hoogte welke trends er zijn op het gebied van kleuren, materialen voor (hotel) interieurs, maar gaan daar vooral onze eigen weg in. Wij staan voor interieurs die niet trendgevoelig zijn, om zo een interieur make over hotels te doen die tijdsbestendig zijn.

Jouw bedrijf ons volgende hotel makeover project?

Is jouw hotel interieur aan een make over toe? Een grote of kleine makeover? Of er ergens tussen in? Misschien ben je wel benieuwd geworden hoe jouw customer journey verbetert kan worden? Laat ons je helpen. Wij doe niets liever. Omdat we vaak zoveel verbeter punten zien.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Eerst even meer weten over wij werken? Lees het hier.

Open chat