Ingrid van der Veen interior design op Masters of LXRY

Tussen de grote jachten en helikopters was een kleurrijke interieur oase. Afgelopen december stond ik met mijn bedrijf op Masters of LXRY.

Met een kleine 8 weken te gaan voor de beurs, nog allemaal projecten om aan te werken en een herfstvakantie met mijn gezin in Italië in de planning, gaf ik me op voor de Masters of LXRY.

Gekkenwerk natuurlijk om dit allemaal te willen doen. Maar geen enkele uitdaging is mij vreemd en als ik ergens voor ga, dan is het hek van de dam!

 

 

Ik had net getekend voor de beurs en we vertrokken naar Italië. Dus hops, mijn schetsdummy ging mee naar Milaan, Venetië en het Gardameer. De ultieme droom creëren met alleen je eigen wensen en eisen. Dat is altijd lastiger dan voor een klant, dat zal elke ontwerper beamen. Gelukkig wist ik al vrij snel wat ik wilde.

 

 

Wat ik veel zie in de luxe interieurs is een soort standaard luxe plaatje. Standaard opstellingen van grote banken met een berg kussens, weinig spannends en dus ja, veel voorspelbaars. Een gemiste kans, want met een fijn budget en een riante ruimte kun je zo veel meer dan dit!

“Ik wist niet dat je met zulke kleuren zo’n warm en mooi interieur kon krijgen”

Ik had mijn zinnen gezet op een combinatie van blauw, roze en goud.
Voor mij geen rare combinatie omdat ik veel met kleur werk, maar hoe zou de LXRY bezoeker het vinden? Zouden ze van de gebaande luxe interieur paden af durven? De reacties waren zo lovend en enthousiast, dat kwam wel goed dus. Eén van de meest gehoorde reacties was dat mensen zo verrast waren wat kleur kan doen voor je interieur zonder dat een drukke boel wordt.

Het vinden van de exact juiste kleurtonen in meubelstoffen, behang en verlichting vind ik heel belangrijk in de fase na het interieurontwerp. Ik ben niet gauw tevreden, dus dat levert altijd weer een grote en leuke zoektocht op.

 

 

“Fluweel op mijn muur, dat wil ik ook!”

Als interieurontwerper is het mooi als je je klanten kennis kunt laten maken met materialen die ze nog niet kennen. Je wilt ze verrassen.

Voor één wand ontwierp ik ornamenten waarin zowel behang als wandtextiel kwam. Een wat drukker behang met een zilver touch voor de glamour, samen met diepblauw fluwelen wandtextiel. Wat een reacties heb ik daar ook op gehad! Veel mensen weten niet dat wandtextiel een prachtige en luxe manier is om je wanden textuur en warmte te geven. Er zijn zo veel prachtige rijke materialen hierin verkrijgbaar, om hebberig van te worden! Met en zonder structuren en in allerlei kleurschakeringen.

Binnenkort wijd ik een hele blog aan wandtextiel, dus houd mijn blogs in de gaten! Of meld je even aan voor de mailinglist, onderaan deze blog lees je hoe je dat kunt doen.

 

 

Hoe hang je kunst juist op?

Door mijn uitgesproken visie op hoe je kunst in een ruimte ophangt, wilde ik graag een kunstwerk in mijn stand. Ik heb kunstenaar Daniel Douglas gevraagd of ik The Squirrel (inmiddels verkocht) van hem op mocht hangen. Op de diepblauw fluwelen wanden kwamen de tonen van dit schilderij zo prachtig naar voren en werden veel beursbezoekers helemaal mijn stand in gezogen door dit kunstwerk. Juist de kleur van de achterwand zorgt deels voor dit effect. Toch kiezen de meeste Nederlanders witte muren achter hun kunst aan de muur. De slechte kleur om een schilderij op te hangen helaas.

Binnenkort nog maar eens een blogje aan wijden dus 😉

 

 

Maak een statement in je interieur met het juiste tapijt

Geen ruimte zonder fijn tapijt! De roze vloer is best overheersend (ken jij interieurs met roze vloeren?!)
Dus om het grote roze vlak van de stand te breken wilde ik een tapijt op de vloer. In mijn interieur ontwerpen maak ik vaak gebruik naar verwijzingen of knipogen. Dat kan naar van alles zijn, maar ook naar periodes van vroeger. Het wandtextiel, het tapijt Delft Blue Plate van Moooi zijn dat in deze stand.

 

 

 

 

 

“Deze bar zie ik zo voor me in ons hotel!”

Voor mijn interieurs ontwerp ik graag een op maat gemaakt meubel, lamp of accessoire. Dat maakt een interieur uniek, maar ook bijzonder. Omdat het zo aansluit bij een concept van een ruimte en het gebruik van de ruimte zelf, wordt zowel de uitstraling als bruikbaarheid optimaal. Op de beurs liet ik mijn nieuwste ontwerp zien, de (mini) bar. Een ovalen bar met een push deurtje. Hier uitgevoerd in roze, blauw en goud. Of course 😉

Er werd zeer enthousiast op gereageerd, dus hij kan besteld worden! Stuur me even een mailtje als je interesse hebt.

Ook had ik mijn poef PILE ME UP mee, bekleed met prachtige stoffen en deze keer met lekkere maraboe passement in roze. Deze mistaan ook zeker niet in je hotellobby. Helemaal niet met de matching kussentjes. Ook deze is te bestellen, in je eigen kleurstellingen. Mail me bij interesse.

 

 

 

Ben jij ook geïnspireerd om aan de slag te gaan? Wil je nog meer uit je woning halen met een bijzonder interieur? Met meer dan 20 jaar aan ervaring zie ik snel waar de verbetering zit voor jou. Of het nu gaat om een hotel, restaurant, villa, finca, jacht of hutje op de hei.

Zullen we vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact met mij op.

Meld je je nog even aan op als je mijn blogs in je mailbox wilt? Door een mailtje te sturen aan info@ingridvanderveen.com met als onderwerp mailing list en je mailadres in je mailtje. Dan krijg je automatisch al mijn blogs op de mail!

Mij volgen op Instagram kan ook, daar plaats ik ook linkjes op.