Ideeën voor een artistiek chique interieur

Je wilt gaan voor een artistiek chique interieur. Waar zit het hem in, welke accessoires, kleuren en balans zoek je hierin?

Je hebt het net rond met je makelaar. Die nieuwe villa is van jou! Of het nou je second home is aan de Costa Blanca of een heerlijk hutje op de Hollandse  hei, jij wilt dat het jou heerlijke thuis wordt. Al een tijdje bezig ben je bezig met hoe je wilt dat je nieuwe interieur eruit gaat zien en je oog blijft maar dwalen naar plaatjes met artistieke interieurs. Je houdt van kunst, van grote gebaren want.. jij durft!

Een artistiek chique interieur, wat komt daar bij kijken?

De elementen die je kiest zijn stijlvol, passen goed bij elkaar en hebben een eigenzinnige touch en luxe uitstraling. Hieronder stap voor stap je pad naar een artistiek chique interieur.

Durf groots te denken.

Bij een artistiek interieur mag je grote statements maken. Zuilen met mooie beelden erop. Grote doeken aan de wand. Wandkleden in je trappenhuis. Oude zuilen met dramatische boeketten erop. Al deze elementen zullen de ruimte grandeur geven.

Een super size kunstwerk in je gang in plaats van een vleugel. Want wees nou eerlijk , ga jij echt in het trappenhuis piano spelen…? Nee. Dus hop, witte vleugel eruit, prachtig kunstwerk erin. Weg platte chique-heid, welkom artistieke touch!

Voor een artistiek chique interieur ga je voor items met een luxe uitstraling. Bijvoorbeeld doordat je kunt zien hoeveel werk erin zit of door de materialen. Misschien vind je een prachtige tafel met ingelegd parelmoer. Of een sprei met bijzondere stoffen voor over je bank.

 

Breng balans aan

Het lijkt alsof bij een artistiek interieur alles mag en kan. Een beetje van dit, een beetje van dat. Lekker gek.
Niets is minder waar. Ben ik streng? Ja.

Elk goed doordacht interieur heeft balans. Je wilt dat jouw villa meer is dan de som van mooie spullen. Door balans aan te brengen in je interieur onstaat eenheid. Maar let wel; eenheid betekent zeker niet saaiheid!

Met balans bedoel ik dat alle elementen zo met elkaar verbonden zijn dat ze samen een prachtig interieur  vormen. Soms schreeuwt iets een beetje harder dan het andere, wat weer verzacht wordt door een uni kleur behang. Groot, klein, hard, zacht, kleuren herhalen in de juiste composities….

Zie jezelf als een schilder die de juiste tonen aanbrengt. Wordt je interieur bijvoorbeeld op een bepaald punt te zwaar, door bijvoorbeeld te grootse gebaren? Verplaats items dan.

 

Durf anders te zijn

Een artistiek interieur onderscheidt zich bij uitstek door lef. Door je net anders op te stellen, ontstaat er een interieur dat uniek is. Jij ziet dingen die een ander niet ziet.

Dit kost tijd en inspanning. Je gaat jezelf trainen om niet meer bij de meute te horen, je gaat jezelf trainen anders naar de wereld te kijken. Zo ga je dingen zien die voor je hele leven en dus ook je interieur de winst op gaan leveren.

Je gaat je hart volgen en jezelf durven zijn!

Wees creatief

Doordat je jezef gaat trainen om anders te denken, word je steeds creatiever. Je ziet mogelijkheden die je eerst niet zag. Hier zul je steeds beter in worden. Mind my words!

Zo kan het zijn dat je materialen tegen gaat komen waarvan iedereen zegt dat het heel raar is om dat op een muur te doen, maar jij gaat het gewoon doen. Soms lukt iets, soms niet, maar  het brengt je in elk geval weer verder. Experimenteer!

 

Kies kleur

Bij een chique interieur wordt er al vaak gedacht aan wat gedekte kleuren. Beige, greige, zilver, wittonen. WHY?!

Ik krijg juist vaak te horen dat mijn interieurs toch zo chique zijn, ondanks alle kleur. En bij een artistiekchique interieur mag het juist!

Bold statements, ook in kleur, kunnen je interieur een luxe touch geven. Combineer het met mooie metallic’s, bij voorkeur goud 🙂
Zorg ervoor dat je een goed kleurenpallet kiest.
In onderstaande blogs lees je meer over mijn visie op kleurgebruik in je interieur.

WAAROM WIT KILLING IS VOOR JE INTERIEUR

FELLE KLEUREN IN JE INTERIEUR, ZONDER DAT JE KNETTER WORDT

 

Kies voor luxe materialen

Als je een chique interieur wilt, ontkom je niet aan het kiezen van mooie, luxe materialen. Mooie marmers, prachtige rijke stoffen, parelmoer, luxe houtsoorten. Je kunt dit verwerken in je meubels.

 

Voeg vintage items toe

Vintage items gaan jouw interieur die artistieke touch geven. Ze hebben hun sporen verdiend. Laat een mooie fauteuil uit de jaren vijfitg opnieuw bekleden met een stof van nu. Zo past hij naadloos in je nieuwe interieur.

 

 

 

It’s all in the details

Maak mooie verzamelingen van spullen. Kies hierbij voor oude spulletjes, dingen die je verzameld hebt in de loop der jaren, een kindertekeningetje gecombineerd met kunstwerken

 

Ga voor een eclectisch interieur

Door bijzondere combinaties te maken, ontstaat een artistieke sfeer. Een modern beeld van een kunstenaar op een oud geweven tapijt uit Nepal. Mooie antieke kettingen in een compositie op modern behang.

Zoals in al mijn interieurs,  pleit ik voor de eclectische aanpak, maar wel een die in complete balans en geen tatje-toe. Mijn interieurs staan voor kleur balans en uitdaging in je intereiur. Maar ook een plek waar jij je prettig voelt, geinspireerd raakt en tot rust komt.

Waar jij jezelf mag zijn!

 

Wat ik van veel klanten hoor is; hoe maak ik er nu een geheel van? Hoe komt het nou dat de elementen an sich  wel goed zijn, maar het maar geen geheel wordt? En waar vind ik al die mooie hebbedingen?! Het is de kunst van zien waar het hem in zit en vervolgens van keuzes maken.

Vind jij dit ook lastig? Zoek een professional! Ik maak heldere keuzes waar jij blij van wordt.