Hoe val je op met je bedrijf op een beurs?

Hoe val je op met je bedrijf op een beurs? Hoe pak je de aandacht van de reeds verzadigde bezoeker? Lees hier hoe ik te werk ga.

Ga buiten de gebaande paden!

Nou ben ik over een heleboel (ontwerp) zaken uitgesproken, dus ook hierover ūüôā
Voor een nieuwe klant, Tretford Tapijt, werd ik gevraagd een stand te ontwerpen. Het gave daaraan vind ik altijd, dat je lekker los kunt gaan staan van de realiteit. Flink over de top werken om zo tot een gaaf en bijzonder resultaat te komen.

We hadden al gauw een leuke klik, mijn nieuwe opdrachtgever en ik. Toen ik noemde dat je voor een standontwerp buiten de gebaande moet gaan in mijn visie, kon ze zich daar meteen in vinden. Als je dat “pact” al gesloten hebt, kun je met een project samen heel ver komen. Je weet van elkaar waar je naar toe wilt. De uitkomst is nog niet uitgestippeld, maar die gaan we samen invullen. Leuk!

Grijp ze bij hun lurven

In mijn visie moet je beginnen met een spannend verhaal.

Hoe spreek je iemand aan in beeld, iemand die misschien al de hele dag op de beurs loopt en al zoveel indrukken heeft gekregen? Door een heel helder en bijzonder beeld neer te zetten grijp je de kijker meteen bij z’n lurven. Je ziet ze denken; ‘wat gebeurt hier?’ Hierdoor heb je hun aandacht al. Dan gaan ze beter kijken en ontdekken je product en verhaal.

Ik begin altijd met een uitgebreide brainstorm over het verhaal achter een bedrijf. Door hier eerst zelf blanco naar te kijken kom ik op verhaallijnen en beelden die uniek zijn en vaak verrassend zijn voor mijn klant. Zo gebeurde het bij Tretford dat de stand nieuwe business mogelijkheden met zich mee bracht voor het bedrijf.
Oftewel: WAAROM EEN GOED STANDONTWERP WERKT!

Twee richtingen

Na een fijne eerste ontmoeting ging mijn hoofd al snel ratelen. Ik kwam uit op twee denkrichtingen en ging beide onderzoeken.

NATURE
De tapijten van Tretford hebben een prachtig verhaal. Voor de grondstof van het tapijt, kashmir geitenhaar, wordt nauw samengewerkt met de bevolking uit Tibet. De prachtige yurts waar ze in leven gebruikte ik als uitgangspunt voor mijn eerste ontwerp. Stroken van het tapijt zouden een yurt gaan vormen. Ik gebruikte de¬†‘Nature’ kant van de klant en keek hierbij vanuit een deel van het verhaal van het product.

Moodboard “Nature”

DESIGNER
Daarnaast heb ik gekeken welke bezoeker straks op deze specifieke beurs komt. Met wie gaan ze straks in gesprek, wie moeten ze gaan verrassen en overhalen om hun product te gaan bekijken?
Vanuit mijn visie die ik hierboven al beschreef heb ik het tweede standontwerp gemaakt. De bezoekers van Design District zijn vakmensen; architecten, designers, inkopers. Daarom wilde ik een stapje verder gaan. In het beeldmateriaal van de projecten van Tretford viel mij op dat hun tapijt een grote kleurrijke rol speelt in de ruimte. Ik zag het als een boekt die de ruimte kleurt. Zo ontstond bij mij het idee van de grote bloemen van tapijt als een boeket op de wand.

Moodboard “Designer”

Ontwerp proces

We hebben samen gekozen voor de tweede richting; de bloemen van tapijt. Alle elementen van Tretford komen hierin naar voren: de natuur, de kleuren en het verrassingseffect van het ontwerp zou ervoor zorgen dat de kijker gegrepen werd. Daarna ging ik dieper op het basisontwerp in. Meerdere opties heb ik bekeken en onderzocht, hiervoor werk ik in Photoshop, om zo makkelijk van kleuren te kunnen wisselen.

Om de veelzijdigheid van de tapijtkleuren te kunnen laten zien is het een boeket met meerdere kleuren geworden in plaats van de duotone die de stand eerst was. Zo ontwikkelt een ontwerp zich verder en gaat het nog beter passen bij de klant en hun product.

 

 

Aan de slag!

Ik begon met twee modellen waarvoor ik patroondelen ontwierp. Deze werden bij Tretford in Duitsland bij het moederbedrijf uit tapijt gesneden. Zo kon ik aan de slag om te kijken hoe ik de bloemen het beste kon maken. Ondertussen had ik Gerben van MTC Interiors ingeschakeld om de wanden te bouwen en het ontwerp naar Design District gestuurd ter goedkeuring. Zolang je je aan de eisen van de standbouw houdt, wordt dit over het algemeen goedgekeurd. We konden dus verder!

kleuren kiezen

De combinatie van kleuren komt bij zoiets voor mij erg precies. Dus daar stop ik veel tijd in. Ik combineerde binnen 1 bloem meerdere kleuren van de verschillende lagen bloembladen, om zo een mooi diep ongelaagd effect te cre√ęren.

 

Een proefmodel maken

 

Heerlijk buiten aan de slag!

 

Alleen nog de stampers goud maken

Werken aan de meeldraden voor de grote tapijtbloemen voor de stand van Tretford Tapijt. Te zien van 7-9 juni op Design-District in de Van-Nelle-Fabrik

Posted by Ingrid van der Veen – Interior Design on Tuesday, 30 May 2017

 

De opstelling in maat en kleurencombinatie:

 

Met het maken van het proefmodel kwam ik er al snel achter dat de ribbel van het tapijt maar een kant op mocht lopen bij het snijden van de bloembladen, anders gingen ze knakken. 

 

Het inrichten van de stand

 

Een fantastisch mooie klus! De klant was zeer tevreden en de bezoeker verrast:

“Door jouw eigenzinnige ontwerp, vielen we echt op”
“In plaats van de strakke en gladde ontwerpen die we overal zagen, vielen jullie op door de eigenzinnige uitstraling”

Wil jij ontdekken hoe jij op kunt vallen op een beurs? Neem contact met me op voor een bakje en ik laat je jouw  mogelijkheden zien.

 

 

Open chat