Geel in je interieur, zo combineer je het net even anders

Nu ben ik niet zo van trends volgen, maar soms zijn er natuurlijk gewoon trends die aansluiten bij wat ik mooi vind. Geel in je interieur, bijvoorbeeld! Maar hoe combineer je deze warme kleur op een bijzondere manier en welk effect heeft dit?

Geel is bij uitstek een kleur om een ruimte op te vrolijken, het geeft je humeur een fijne boost. Is je ruimte wat donker of somber dan is (oker) geel of goud een kleur om er meer zon in te krijgen. Geel combineren levert erg mooie interieurs op. Ik laat je in deze blog de wat ongebruikelijk combinaties zien met lekker veel kleur! Dus niet de plaatjes die we allemaal wel kennen van Scandinavische interieurs of de Karwei 😉

Geel in je interieur: MONOCHROOM

Monochroom kleurgebruik betekent dat je (bijna) geen andere kleuren toevoegt. Dus geel met geel, blauw met blauw, etc.
Hoe gaaf is deze werkruimte met MEGA post-its aan de muur en (bijna) alles in geel.

Monochroom-geel-stoelen

De stoelen in dit gele interieur heb ik ook gebruikt voor de styling in onze fotoshoots, gewoon van de kringloop! Hier zijn ze helemaal mee gelakt in de kleur van de rest van het interieur. Ik houd ervan! Ik blijf het gaaf vinden hoe je kringloop of tweede hands meubels zo kunt pimpen dat niemand meer doorheeft dat zeven de kringloopwinkel komen. Lees hier hoe je de gaafste kringloopvondsten mee naar huis neemt.

In de fotoshoots die ik samen met Ron doe, onderzoeken we ook steeds de werking van kleur. De eerste shoots waren ook met een okergele wand. Dit is de monochroom versie ervan.

160126 nothing like home 25815.1

Geel in je interieur: met BLAUW

Geel en Blauw.
Het is een voor de hand liggende combinatie en toch ook weer niet. Voor de hand liggend omdat het in de kleurenwereld “contrasterende kleuren” zijn. Dat betekent dat ze in de kleurencirkel tegenover elkaar staan. Maar voor interieurs zijn ze weer een minder bekende combi. Hier hebben we hem toegepast in duotone: okergeel met blauw.

nothing like home-blauw

Fotografie: Ron Greve | Styling: Ingrid van der Veen

Geel-Blauw 1

Een gele bank op een donkerblauwe achterwand met behang

geel-blauw trap

Verf je trap geel bij een knalblauwe muur

geel-blauw gang

Gele deuren vrolijken de donkere gang op

Geel in je interieur: met PINKY PINK!

Geel met roze. Woei! Ik krijg er rode wangetjes van, want wat knalt dat heerlijk!!

geel mexican

Een okergele wand met Mexicaanse kunst en accessoires zorgt voor een eclectische touch.

geel wc

Zo simpel kan het zijn!


geel pink

Een vintage gele sofa met een soft pink achterwand. Door het terug laten komen van geel in de lampen en accessoires ontstaat er een geheel.

geel roze groen

Dit vind ik ook echt prachtig, door de bijzondere toevoeging van groen wordt het zoete roze en vrolijke geel stoer.

En deze maakten we laatst met onze gele shoots:

160126 nothing like home 25762.1

Fotografie: Ron Greve | Styling: Ingrid van der Veen

160126 nothing like home 25731.1

Fotografie: Ron Greve | Styling: Ingrid van der Veen

 

Vind je het het lastig om de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Lees dan Zonder stress de juiste kleuren kiezen voor je interieur. 

—-

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eigenzinnige interieurs en producten voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden. Kom je er zelf niet uit of twijfel je? Ik denk graag met je mee of maak een heel plan voor je. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92

 

Open chat