Een eigenzinnig interieur, waarom zou je?

Run jij je bedrijf zoals je buurman? Zelfde menukaarten, zelfde tenues, zelfde ? Nee toch!
Jij en je bedrijf zijn uniek en je wilt vooral op jezelf lijken, want je weet; zo spring ik eruit. Dit mag je ook met je interieur doen. Sterker nog, als je het niet doet, wordt je bedrijf niet een met je missie.  Ik leer je hier waar je op moet letten om je eigen interieurstijl te ontwikkelen en niet op de rest te lijken.

Een eigenzinnig interieurontwerp stap 1

Volg geen trends. Ze zijn vaak saai en voorspelbaar en je creëert hetzelfde interieur als de rest.
B-O-R-I-N-G….  Je kunt natuurlijk prima dingen eruit pikken die je gewoon heel tof vindt.

Een eigenzinnig interieurontwerp stap 2

Bepaal je kleurenpallet. Juist met kleur ga jij je onderscheiden.  Unieke kleurencombinaties leiden tot unieke interieurs.  Dit is de belangrijkste stap van alle vier.  Vind je kleuren lastig of spannend? In deze post leer je hoe je de juist kleuren kiest.

Een eigenzinnig interieurontwerp stap 3

Zoek winkels waar ze geen mainstream spullen verkopen. Veel winkels volgen de trends.  Geen goede inkoop plek dus. Maar waar dan wel? Bezoek geregeld marktjes, kringloopwinkels en sites als Marktplaats. Je vind er echt mooie dingen voor weinig. Je moet hiervoor wel potentie kunnen zien in spullen om ze te transformeren in een prachtig meubel, unieke lamp of mooi vloerkleed. Bijvoorbeeld door ze te verven of te spuiten of ze te combineren met iets nieuws. Het moeilijkst

Een eigenzinnig interieurontwerp stap 4

Mijn beste tip voor een eigenzinnig interieur is om zelf dingen te ontwerpen voor je interieur. Weet je niet waar te beginnen, werk dan samen met een interieurontwerper en een meubelmaker voor je interieur.  Zo kun je alles op maat laten maken, met het materiaal dat jij prachtig vindt. Juist voor zakelijke projecten als hotelinterieurs of restaurants is het op maat maken van meubels erg mooi. Ik heb een netwerk van vakmensen om mij heen die mij hier mee kunnen helpen. Ook maak ik veel dingen zelf.

Een eigenzinnig interieur hebben, begint met jezelf durven zijn. Dit betekent het los durven laten van trends en te kijken wat nu echt jouw interieur stijl is.  Kijk eens naar hoe jij je bedrijf runt en je kledingstijl; hoe is die? Zullen we daar op voort borduren en jouw interieur laten stralen zoals jij dat doet met je bedrijf?

—–

Ik ben Ingrid van der Veen en “nuts for colour”. Ik ontwerp eclectische en artistieke interieurs met veel kleur voor bedrijven en particulieren die zich willen onderscheiden. Kom je er zelf niet uit of twijfel je? Ik denk graag met je mee of maak een heel plan voor je. Neem contact met me op via info@ingridvanderveen.com of bel me gewoon! 06-12 72 96 92

 

 

 

 

Open chat