Creatief met…

Welke toepassingen zie jij allemaal voor een toiletrolletje? De meeste mensen komen waarschijnlijk niet verder dan die voor het toilet en een kleuterklas projectje. Zelf gebruik ik ze om mijn zaadjes in voor te kweken in de kas. Mijn dochter van 6 knutselt met alles wat los en vast zit, dus ook wc rolletjes 🙂 Maar het kan ook nog HEEL anders!

Sakir Gökcebag, een Turkse kunstenaar uit Hamburg, gebruikt honderden toiletpapierrollen voor zijn trans-layers-installaties. De rollen worden gedrapeerd aan de muur waardoor prachtige patronen ontstaan.

 

Het is niet de eerste keer dat Sakir ongewone materialen voor zijn installaties gebruikt. Vroeger heeft hij meerdere alledaagse voorwerpen gebruikt zoals klokken, bezems en paraplu’s. De kunstenaar ontwikkelt meestal een idee voor een installatie na nauwkeurige observatie van de functie en vorm van het object. Het gebruik van de intrinsieke kwaliteiten is wat het kunstwerk van eenvoud en verrassing voorziet.

Wat een ongelofelijke eenvoud en toch zo poëtisch, ik ben fan! Zo zie je maar, bijna alles heeft wel artistiek potentieel.

Hier kun je de website van Sakir bekijken.