Chique inrichting, een kijkje in onze keuken

Een chique ingericht huis of hotel is een lust voor het oog. Je dwaalt door de ruimte en je ziet alle prachtige materialen, texturen en kleuren die helemaal in balans zijn. Het vormt een samenhangend geheel die jij jezelf ook gunt!

 

Een chique en stijlvolle inrichting tot leven roepen is voor veel mensen een grote opgave. 

 

Maar de wens om je heerlijk onder te dompelen in de luxe van een chic interieur is haalbaar!

 

 

Als interieur designers ontwerpen wij dagelijks chique interieurs voor onze klanten, zowel voor particulieren als voor hotels en restaurants stellen wij persoonlijke plannen op met prachtige resultaten. 

 

 

Onze studio staat voor ontwerpen net een die andere invalshoek hebben dan de standaard luxe interieurs. 

En toch zijn ze smaakvol, rijk en luxe! In dit blog geven we je een kijkje in onze keuken. Wat doen wij voor een eigenzinnige chique inrichting?

Een chique inrichting voor je woonkamer

Gebruik van verschillende texturen

Wij ontwerpen vanuit de drie eenheid kleur, vorm en textuur. Textuur is bij een chique inrichting heel belangrijk en geeft de ruimte die rijke gelaagdheid. Door verschillende texturen naast elkaar te plaatsen wordt je interieur wat spannender en minder voor de hand liggend. 

 

 

Zo kan een keuken bijvoorbeeld geweldig worden door groen marmer te combineren met walnotenhout aangevuld met messing details, zie ons moodboard voor een nieuwe keuken hieronder. Of een lekker shabby chic hoogpolig vloerkleed met een glazen salontafel erop en deco van aardewerk. Zo pak je uit verschillende materiaal groepen iets en door ze samen te voegen krijg je een interieur dat niet oogt alsof het zo samengesteld is.

 

 

TIP: Ga voor een chique inrichting voor verscheidenheid aan texturen, maar sla er niet in door. Dat creëert weer onrust, 

Chique-inrichting-keuken-groen-goud-hout

Stijlvolle patronen in de mix

Wij houden van eclectische interieurs en vaak wordt gedacht dat daarmee geen chic interieur kan ontstaan. Zeker wel. Of misschien… juist wel!

 

 

Een kenmerk van eclectische interieurs is dat er veel patronen worden toegepast. Maar hoe doe je dat zonder dat het heel druk wordt? Belangrijk bij het combineren van patronen is dat ze elkaar aanvullen en in balans zijn met elkaar. 

 

Dit kan door het kiezen voor een wat groter patroon naast een kleinere. Wij gebruiken graag behang, dit is bij uitstek geschikt om een statement te maken met patronen.

 

Een andere tip hierin is om verschillende patronen in eenzelfde kleur spectrum te kiezen, zo wordt het niet druk.

 

 

In het interieur hieronder hebben we patronen zowel toegepast in het behang als ook nog een patroon op de wand zelf. Ook het vloerkleed en de kussens in de fauteuils hebben patronen. We kiezen altijd heel bewust voor rustpunten tussendoor die voor rust zorgen, zoals hier de uni zacht-roze fauteuils (welke overigens wel een klein werkje nog in het fluweel hebben!). Hier zie je goed hoe patronen en kleur samen een mooi chique interieur opleveren. 

 

 

Door patronen met uni’s te combineren, trekt je oog van het een naar het ander in een interieur en raak je niet snel uitgekeken.

Chique-inrichting-blauw-roze-goud

Statement lamp

Een lamp met een gedurfde uitstraling op de juiste plek in je interieur is hét item dat je inrichting super chique kan maken. Plekken waar je dit goed kunt doen in je woning is de entree of boven de eettafel. In je hotel kan dit in de entree erg mooi. 

 

Durf te kiezen voor grote stukken, maar wel in stijl en kleur met de rest van je interieur. 

Kasten op maat

Wij werken voornamelijk met kasten op maat. We ontwerpen ze special voor jouw ruimte en ze passen naadloos in het totaalontwerp van jouw interieurontwerp. Ze gaan mee in de belijning, vormentaal en kleurenspectrum die we uitzetten. 

 

Doordat ze zo prachtig in het geheel passen geven ze je woning of hotel een luxe uitstraling. We werken vaak met licht in de open gedeeltes van de kasten, zo komen bijzondere items mooi tot hun recht en vormen ze ook een subtiele lichtbron.

De juiste materialen voor een chique inrichting van je huis

De materiaalkeuzes die je maakt bepalen samen met de kleur en stijl van de objecten de uitstraling van een interieur. Ook de combinatie van deze materialen samen is erg belangrijk. 

 

Om een chique inrichting te creëren is het dus van groot belang welke materialen je gaat toepassen en in welke samenstelling.

 

 

Een mooie houten vloer in Hongaarse punt kun je bijvoorbeeld heel mooi combineren met een (natuur)stenen salontafel en een luxe hoogpolig vloerkleed. Zo combineer je materialen uit diverse groepen en wordt het niet snel saai. Voor een luxe uitstraling gebruiken we graag materialen als natuursteen, suède, fluweel en messing.

 

Een behang met een subtiel glimmertje en mooie up en down wandlampen erop waardoor je de glans van het behang accentueert kan net dat element zijn dat jouw hele ruimte een nieuwe glans (letterlijk!) gaat geven. 

 

 

Onze kracht ligt in bijzondere samenstellingen van materialen maken die niet snel voor de hand liggen. Wij kiezen bijvoorbeeld voor muren met stof met daarvoor een heerlijk dressoir van notenhout en erop een glazen lampvoet met een kap van kokos. Zo zijn er allemaal mooie materialen die elkaar aanvullen en verrijken. Elk jaar bezoeken we veel beurzen (helaas nu door Corona niet) waardoor we goed op de hoogte zijn van alle materialen en opties.

 

 

Tijdens het ontwerpen zijn we constant bezig met het balanceren van alle materialen. Verandert er ergens iets? Dan heeft dat invloed op de rest van de keuzes die er liggen. Door hier goed naar te blijven kijken ontstaat er een interieur dat in balans is.

Chique inrichting woonkamer zalm behang
Chique-inrichting-badkamer-vanille

Een chique inrichting van een hotel of restaurant

Hotels en restaurants vinden wij te gekke projecten om aan te werken. Je mag er vaak net dat stapje verder gaan dan je bij een particulier kunt. En het werken vanuit totaalconcepten is nou precies “our gig”. 


Door te werken met bijzondere kleurenpaletten en materialen en vormen ontwerpen wij interieurs voor hotels en restaurants die èn eigenzinnig en niet alledaags zijn, maar toch ook nog steeds gezellig en chique.


Voor een hotel interieurontwerp komt er meer bij kijken dan alleen mooie kleuren en vormen. Allerlei praktische zaken als de juiste routing, de afzetplekken voor de bediening en de gehele indeling zijn de onderligger voor een goed horeca interieur. Esthetiek en praktische zaken gaan hand in hand. 


De esthetiek bepaalt echter wel de uitstraling van een restaurant of hotel. Omdat budget ook altijd een bepalende factor is voor keuzes kijken we goed naar waar we het geld in stoppen. 


Hoe kunnen we het budget zo mogelijk inzetten om er zoveel mogelijk resultaat uit te halen. Wij kiezen hierbij graag voor de juiste materialen; bijvoorbeeld luxe behang en prachtige lichtarmaturen.

Welke kleuren voor een chique inrichting?

Wat je vooral ziet bij luxe interieurs zijn grijze en bruine tinten. Met onze studio bewijzen we graag dat kleur zo veel kan toevoegen voor een chique inrichting! Door spannende kleuren samen te kiezen krijgt jouw ruimte smoel en een eigen uitstraling. Soms vinden mensen dit nog spannend, wat wij goed begrijpen en onze klanten in begeleiden. 


Er is volgens ons geen vast kleurenpallet alleen geschikt voor een chique inrichting.

Wij kijken wat past bij de ruimte en de klant en dat is nou juist waar wij elke dag voor opstaan; om het bij elk project weer helemaal opnieuw te bekijken en te creëren. 


Als je van de gebaande paden durft te gaan hierin kun je jezelf verrassen met een bijzonder en chique interieur!

Hulp nodig bij jouw woonproject?
Neem contact met ons op!
Open chat